Mini се включва в надпреварата довечера

Main May 5, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1925 views | no comments

Довечера, с официалния старт на рали „Сардиния", ще стане нещо историческо - Mini отново ще се включи в, може би, най-тежката бензинова надпревара. Това става по средата на сезона, тимът няма да се бори за класиране, а основната цел е да се трупа опит за следващата година. Изборът на италианското рали за старта носи определен исторически подтекст. Най-големите успехи на легендарните Cooper са натрупани на Монте Карло. Сегашното рали „Сардиния" пък е подходящо за завръщане на една легенда. То е сериозно изпитание за майсторството на пилотите и качествата на колите. Пътищата са сравнително добри и позволяват бързо каране, но участъците, покрити с пясък, са способни на изненада. Пътят се променя с всяка минала кола, каза вчера пилотът Дани Сордо. Това може да даде шанс или да доведе до провал - и в двата случая е изненадващо.
Самата състезателна машина Mini John Cooper Works WRC е разработена на базата на Countryman и се отличава от конкурентите. Тя е по-дълга от 4м и с по-голяма колесна база. Това е донякъде парадоксално, защото основното предимство на легендарните купъри от 60-те бяха именно свръхкампоктните габарити. Моторът е 1,6-литров, преработен от BMW и има мощност 310 к.с.
Официалният старт е довечера, а същинската надпревара е от петък до неделя. В ралито са записани за участие 64 екипажа, от които 21 са според новата формула 1600 Turbo WRC, 10 са с машини супер 2000 и 18 се впускат в младежката WRC Academy. Записан е и рекорд - участниците са от 27 нации - повече от всички подобни ралита досега.

 
Keywords:   countryman, john cooper, wrc
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...