McLaren направи първите реални тестове на MP4-12C GT3

Main March 11, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2699 views | no comments

McLaren MP4-12C GT3 премина успешно през първите си реални тестове на пистата „Силвърстон" във Великобритания. Зад волана седна новият пилот във фирмения отбор, 26-годишният португалец Алваро Паренте.
Реалните тестове бяха предшествени от виртуални в симулатора на McLaren в технологичния развоен център на компанията.
Отборът на McLaren GT работи с технологии от Формула 1. От 2012 г. McLaren Automotive и CRS Racing ще доставят и ще подкрепят ограничен тираж от състезателни автомобили, сертифицирани за FIA GT3, разработени на базата на 12C.
12C GT3 бегачката също е направена на основата на стандартния модел. 3,8-литровият турбомотор V8 от серийния автомобил е монтиран и в състезателния, но е тунингован за нуждите на спорта. Предавателната кутия е нова и е разработена от Ricardo специално за нуждите на състезанието. Тя е 7-степенна SSG с двоен съединител и трансмисия Graziano, каквато е в стандартния 12C.
В спортиста ще монтират и ABS система от Bosch Motorsport, както и нов аеродинамичен пакет от McLaren Racing, направен по регулациите на GT3.
Окачването също е подчинено на нуждите на спорта.

 
Keywords:   bosch, crs, mp4
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...