McLaren се превръща в технологичен гигант

Main December 29, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2505 views | no comments

Въпреки че неотдавна McLaren представи първия си нов автомобил от две десетилетия, компанията вече гледа към следващи модели и съвсем различни сфери на технологиите. Освен разрастващия се бизнес със супер колите, фирмата вижда всестранни възможности за разширяване на дейността си, понякога съвсем различни от автомобилната индустрия. Целта пред един от създателите и изпълнителен директор на компанията Рон Денис е в следващите пет години да превърне McLaren от лъскаво ателие за състезателни и спортни болиди в технологичен гигант на стойност 1,5 милиарда долара. „Наистина сме автомобилно предприятие, но преди всичко сме високотехнологична компания“, обяснява Денис. Технологиите, за които говори той, са изключителните изчислителни способности и възможности за моделиране, разработени за светкавично бързата и вечно променяща се Формула 1. Според Денис тези достижения могат лесно да се използват и в други сектори, като фармацевтика и транспорт. Компанията вече работи с фармацевтичния производител GlaxoSmithKline върху контрола на планирането и производството. McLaren си партнира и с Британското бюро за авиационен контрол върху софтуер за облекчаването на летищата и въздушния трафик. Британците дори имат пръст в системите за следене на железопътния транспорт на Калифорния, САЩ.
Доставките на единствения модел на McLaren скоро стартираха отвъд океана. Там MP4-12C струва 231 000 долара. Планира се 150 коли годишно да намират собствениците си само в САЩ, а до няколко години McLaren да продава по 700 коли годишно на пазарите в Северна Америка.
В миналото McLaren демонстрира, че може да се изкачи на върха, независимо от областта, която избира да покорява. Доказателство за това е доминацията във Формула 1 от края на 90-те години и аурата на легендарния McLaren F1, който дори 20 години след дебюта си е еталон за създателите на супер автомобили.

 
Keywords:   glaxosmithkline, Mclaren
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...