Mercedes показа SLS AMG Roadster

Main May 30, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3345 views | no comments


Mercedes разкри официално SLS AMG Roadster малко преди дебюта му във Франкфурт. Моделът разполага с трислоен мек покрив, който се отваря или прибира за 11 секудни при скорост от 50 км/ч. Въпреки че покривът е напълно автоматичен и има задно стъкло, това по никакъв начин не се отразява на багажното отделение, което е с капацитет от 173 литра, независимо от позицията му.
Интериорът е обзаведен с кожен салон Designo, метални елементи и спортни седалки AMG със система за отопление или охлаждане на нивото на врата AIRSCARF. Опционално се предлага аудиосистема Bang & Olufsen и информационна система AMG Performance, показваща в реално време информация за автомобила.
Мощността се осигурява от 6,3-литров V8 агрегат, произвеждащ мощност от 563 к.с. и въртящ момент, достигащ 650 Нм. Той се комбинира със 7-степенна трансмиси с двоен съединител, която позволява на автомобила да ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,7 сек и да развие максимална скорост от 317 км/ч, също като SLS Gullwing.
За да се постигне тази динамика, инженерите от AMG са направили доста подобрения по шасито. Теглото е намалено до 1661 кг, което е само с 40 повече от това на SLS Gullwing.
Засега няма информация за цената на SLS AMG Roadster, от компанията съобщиха че ще пуснат модела в продажба през есента.



Видео

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...