Себастиан Фетел спечели и драмата в Монако

Main May 30, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2775 views | no comments

Световният шампион Себастиан Фетел спечели Гран при на Монако с брилянтна тактика и много късмет, като спря само веднъж в бокса. Състезнието бе спряно и рестартирано 6 обиколки преди финала. Втори се класира Фернандо Алонсо, а трети остана Дженсън Бътън.
Според новите правила пилотите имат право да сменят гуми и компоненти по болидите и всички се възползваха от него по най-добрия начин. Това наклони рязко везните на победата към Себастиан Фетел и направи невероятно трудна задачата на Алонсо и Бътън. Лидерите поставиха супермеките гуми Pirelli и показаха, че ще ни направят свидетели на невероятен финал. Състезанието бе рестартирано зад кола за сигурност и Фетел и Алонсо се откъснаха от Бътън.
След рестарта в нова катастрофа се замеси Луис Хамилтън, който удари Пастор Малдонадо и го изхвърли от пистата.
До края първите трима запазиха позициите си и Себастиан Фетел постигна нова победа, но този път и с много късмет. След състезанието стана ясно, че Хамилтън, Кобаяши, Сутил и Д`Амброзио са разследвани и класирането може да претърпи промени.

 
Keywords:   formula 1, pirelli
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...