Mercedes-Benz Cars със спад от 7% в глобалните продажби през юни

Main July 9, 2009 | Auto-Press.net A- A+ 814 views | no comments

-Рекордни продажби в Китай

През изминалия месец, глобалните продажби на Mercedes-Benz Cars (Mercedes-Benz, AMG, smart и Maybach) са достигнали ниво от 111 300 единици, което със 7% по- малко в сравнение със същия месец на 2008 година. При марката Mercedes- Benz се наблюдава спад от 5% до 100 300 автомобила, който е почти два пъти по- малък от в сравнение с понижението през май.

Основният виновник" за стабилизирането на пазарното представяне на марката Mercedes- Benz е лансирането на новото поколение на модела E-class, който запазва позицията си на глобален лидер в своя сегмент за юни. Развитието на продажбите през юни надмина нашите очаквания", коментира Клаус Майер, изпълнителен вицепрезидент на подразделението Продажби и маркетинг на Mercedes-Benz Cars. Очакваме да стабилизираме нашите продажби през втората половина на 2009 година", допълва той.

Основание за това твърдение на ръководството на гиганта може да бъде предстоящото лансиране на новата E-Class sedan и E-Class coupe на няколко основни за компанията пазара, като Съединените Американски Щати и Китай. Предстоящи стъпки в развитието на портфолиото на марката са пазарните лансирания на новата генерация на флагмана S-class, E-Class комби и други.

Mercedes-Benz регистрира поредното си отлично представяне на територията на Китай, след като през юни местните дилъри са реализирали 4900 автомобила на марката, което представлява ръст от 34% в сравнение със същия месец на 2008 година. Благодарение на силното си портфолио, компанията е най- бързо развиващата се луксозна марка в Китай от началото на годината.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...