Mercedes- Benz GLK с дебют в Детройт през януари

Main August 9, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 991 views | no comments

От централата на Mercedes-Benz USA потвърдиха официално, че новият компактен SUV модел на марката ще се нарича GLK. Автомобилът ще бъде пуснат в продажба първо в Европа през следващата година, а в Щатите ще се появи в началото на 2009.

Както подсказва и самото име на модела, новият компактен всъдеход на Mercedes-Benz ще представлява умалена версия на GL, който беше разработен предимно за пазара на Съединените Американски Щати. Световният дебют на Mercedes- Benz GLK ще се състои по време на автомобилното изложение в Детройт през януари 2008, а цената на която се очаква да дойде по всяка вероятност ще бъде под тази на M-class.

В началото на тази седмица, пред медиите в Страната на неограничените възможности е бил демонстриран силно замаскиран представител на модела. За радост на избраните журналисти, интериорът на автомобила е бил непокрит и това, което са видяли са били седалки с бяла кожена тапицерия и черни шевове, множество апликации от тъмно дърво, COMAND-Plus мултифункционалния бутон на Mercedes- Benz и голям екран за навигационната и развлекателната система. Редовете седалки са били две.

Mercedes- Benz GLK ще се произвежда в Германия, а като директни негови конкуренти са били посочени BMW X3, Acura RDX (за пазара на САЩ), Land Rover LR2, Volkswagen Tiguan и др.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...