Mercedes Benz SLR Stirling Moss - Още снимки на спийдстъра

Main December 21, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1297 views | no comments

В интернет се появиха още снимки на бъдещия спийдстър на Mercedes Benz, който се предполага, че ще се нарича Stirling Moss.

Предишен материал: Преди няколко месеца често ставаше дума за един спийдстър, носещ името McLaren SLR. И въпреки че бяхме виждали някои шпионски снимки, така и не бяхме разбрали досега за какъв феноменален автомобил иде реч. Благодарение на холандското списание AutoVisie вече има налице няколко компютърни графики, както и евентуално име – Stirling Moss (Стърлинг Мос)

Легендарният британски състезателен пилот печели първата си Гран при от Формула 1 с Mercedes Benz. След това сензационно спечели надпреварата Миле Миля от 1955 година, като тогава управлява 300 SLR. Колата, която ще носи неговото име, притежава идентичен V8 двигател с компресор като в стандартния SLR, въпреки че мощността е сравнима с тази на SL65 AMG Black Series ... със своите 650 к.с. Това би трябвало да позволи на автомобила да ускорява до 100 км/ч за 3.5 секунди и да достига скорости от порядъка на 330 км/ч. От началото на юни 2009 година ще бъдат произвеждани 75 автомобила. Единствените, които ще имат шанса да се сдобият с въпросния суперавтомобил, ще бъдат само настоящите собственици на SLR.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...