Mercedes-Benz с впечатляваща дизайнерска разработка в Детройт

Main December 21, 2006 | Auto-Press.net A- A+ 662 views | no comments

Mercedes-Benz ще затвърди своята позиция на пионер и определящ фактор в автомобилния дизайн с премиерата на впечатляващата разработка Ocean Drive. Концепцията ще бъде представена за първи път по време на международното изложение в Детройт и представлява масивен, четиврат кабриолет с мощно излъчване.

При създаването на модела, дизайнерите и инженерите на Mercedes- Benz са разполагали с цялата свобода, от която са се нуждаели. Поради липсата на пресиращи фактори, като представянето на напълно реална концептуална разработка, екипът е създал един наистина впечатляващ автомобил. Едва ли обаче ще има някой много изненадан, ако през следващите няколко месеца от Mercedes-Benz заявят, че моделът ще бъде пуснат в серийно производство.

Ocean Drive е вдъхновен от една изминала ера в автомобилостроенето, когато моделите са били брутално големи, с огромни двигатели и обемни и преливащи се екстериорни линии. Вътрешността на колата не отстъпва по блясък на екстериора. Класическите дизайнерски решения са преплетени с футуристични похвати, а използваните висококачествени материали придават допълнителна аристократичност на цялостното усещане за Mercedes Ocean Drive.

Освен с впечатляващо присъствие на пътя, концепцията на Mercedes предлага и няколко нови идеи. Подобни могат да бъдат открити в лицевата решетка на автомобила, чийто класически дизайн е еволюирал за пореден път, LED предните и задни светлини, двуцветното решение и други.

Дизайнерската разработка Mercedes Ocean Drive е създадена на базата на модела Mercedes- Benz S600, като основната причина за това е дългото междуосие на модела. Новаторски подход е използван при проектирането на сгъваемата конструкция на тавана, а всяка една от четирите седалки разполага с отоплителна система AIRSCARF. Това гарантира на водача и пътниците приятно усещане при сгънат таван, дори и в по- мразовити дни.

 
Keywords:   mercedes benz, ocean drive
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...