Mercedes Trophy за втора година в България

Main May 21, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 8575 views | no comments

След изключително успешното представяне на българския отбор на световния финал през миналата година, MercedesTrophy 2012 ще бъде открит със серия квалификации на 24 май край нос Калиакра. Над 200 голфъри ще вземат участие в едно от най-реномираните събития в света на аматьорския голф. MercedesTrophy е международна серия от аматьорски турнири по голф, организирана от Mercedes-Benz вече 21 години, като ексклузивно голф-преживяване за лоялни и потенциални клиенти. Във веригата от турнири всяка година участват над 60 000 голфъра от над 40 страни, организират се повече от 600 квалификационни турнира.
За втори път тази година България ще излъчи свой представителен отбор. Квалификациите ще се проведат на 24, 25 и 26 май на трите игрища около нос Калиакра – Thracian Cliffs, BlackSeaRama и Lighthouse. Регламентът на турнира предвижда трите хендикап дивизии да играят на различно игрище в трите игрални дни. Двайсет и четирите най-добре представили се играчи от всяка дивизия се класират за Националния финал, който ще се проведе на 23 юни в Pirin Golf & Country Club. Заветната цел на всеки участник е Световният финал в Щутгарт в края на септември, където ще може да премери сили с играчите, спечелили националните финали в своите страни.
Отборът на България през 2011 г. в състав Теодор Тодоров, Владимир Боянов и Сергей Стойков с капитан на отбора Филип Китов зае четвъртото място от общо 29 тима от различни страни. Още по-престижно е класирането на Теодор Тодоров, който зае третото място по нетен резултат в най-силната дивизия А. Българинът събра 78 нетни точки, първи в тази дивизия е британецът Саймън Матън с 80.
Mercedes-Benz започва ангажимента си към професионалния голф през 1987 г. и през последните две десетилетия играта присъства постоянно в списъка на спортните спонсорства на марката. Mercedes-Benz спонсорира турнира German Masters - първия професионален турнир с международна значимост, проведен в Германия. През 1990 г., Mercedes-Benz дава и името на турнира (Mercedes German Masters), а от 2007 той се провежда като Mercedes-Benz Championship в Кьолн-Пулхайм и е част от календара на PGA European Tour. В САЩ Mercedes-Benz е основен спонсор на Tournament of Champions от 1994 година, който през 2000 година прераства в Mercedes-Benz Championship и се провежда в Капалуа на о-в Хаваи. През последните няколко години брандът с трилъчата звезда е ексклузивен автомобилен партньор на най-престижните турнири в света на голфа – The Masters в Огъста/Джорджия, САЩ, The Open Championship, Великобритания, the PGA Championship, САЩ, Ryder Cup.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...