Mercedes - Може да работят с Jaguar и Land Rover

Main May 6, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1816 views | no comments

Daimler бяха свързвани с няколко автомобилни производителя през последните години, като това включваше марки като BMW, Alfa Romeo и Aston Martin. За всички тези марки ставаше дума за евентуални партньорства за споделя на части, както и за евентуално снабдяване с коли. Скоро обаче може към този списък да можем да добавим и Jaguar и Land Rover, тъй като немският гигант бил готов за съвместна работа с новите собственици на британските марки, а именно Tata. Тази информация бе споделена от изпълнителния директор на Daimler Дитер Цетше.

Jaguar и Land Rover след няколко години вече няма да се радват на подкрепата на Ford, което означава, че Tata ще трябва сами да развиват определени свои компоненти или пък да ги закупуват от трета страна. С представянето на новия XF, както и с развитието на няколко важни модела за Jaguar и Land Rover, които предстои да излязат, Tata реално може да е в състояние да извлече полза от толкова уважаваните Daimler и да остави проблема с лошото качество в миналото.

Докато Tata не са се свързали с Daimler във връзка с купуването на компоненти, то Daimler сами показаха ентусиазъм, тъй като и без това притежават дял от 7 % от индийския концерн. По този начин Daimler ще могат да печелят в два аспекта – чрез продажбата на компоненти, както и чрез увеличаването на стойността на своя дял в Tata с времето. Иначе Auto Motor und Sport съобщават, че Daimler нямат намерение на този етап да увеличават дяла си в Tata.

Продажбата на компоненти се оказа основен източник на приходи за големите автомобилни производители в условията на глобален спад в продажбите. Така Daimler не са първите, които си предлагат услугите на по-малки компании. BMW също се опитваха да предлагат свои двигатели, като дори имаше спекулации за преговори между Mercedes и BMW за споделяне на технологии и компоненти с цел редуциране на разходите.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...