Meriva се сдоби с нов автоматик

Main June 5, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6190 views | no comments

1,4-литровият бензинов турбодвигател с мощност 120 к.с. на Opel Meriva вече може да бъде куплиран с 6-степенна автоматична предавателна кутия. Новата трансмисия се отличава с по-ниско вътрешно триене, повече комфорт и по-кратко време за смяна на предавките. Дизеловата версия с двигател 1.7 CDTI със 110 к.с. вече също използва новото поколение автоматична предавателна кутия.
Разходът на бензиновата версия в комбиниран цикъл е 7,2 л/100 км, равносилно на 169 грама емисии на CO2 на километър пробег. Аналогичният вариант с механична трансмисия изразходва средно 6,4 л/100 км.
Версията с автоматична трансмисия на Meriva 1.7 CDTI „харчи“ 6,1 л/100 км гориво в комбиниран цикъл на движение, което се равнява на 160г/км CO2.
С намаляване на размерите на преобразувателя на въртящия момент се снижават и инерционните сили, а повишаването на ефективността се дължи на оптимизирания предавателен механизъм, в това число фрикционните дискове, лагерите и уплътнителните пръстени. Времето за реакция при смяна на предавките е снижено с до 60 процента (или 100 хилядни от секундата), а общото време за преминаване от една предавка на друга е намалено с до 40%.
Както и предходната трансмисия, смяната на предавките при новото поколение шестстепенни автоматични механизми може да се извършва и ръчно с функцията ActiveSelect, при което скоростният лост може да се натиска напред или да се изтегля назад.
Второто поколение шестстепенни автоматични предавателни кутии на Opel ще отбележи своя дебют през това лято.

 
Keywords:   co2, opel, opel meriva
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...