MG ще „ампутира” покрива на Icon

Main July 23, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6430 views | no comments

Лято е и откритите кросоувъри изглеждат забавно проветриви, стига да не пътувате дълго с тях под парещи слънчеви лъчи.
В интернет пространството се появиха и някои рендери и предположения, че британската марка MG работи върху версия роудстър на своя концептуален кросоувър Icon, дебютирал тази година на автомобилния салон в Пекин. Паралелно с това компанията се труди и върху сериен вариант на прототипа.
Откакто култовата марка отпразнува своя 80-и юбилей през 2004 г., тя угасна тихомълком, а после стана собственост на китайската компания Nanjing Automotive. Последваха спорадични появи с различни концепции, показвани на салони в Шанхай и Пекин.
MG Icon ще бъде компактен спортен кросоувър, пряк конкурент на Nissan Juke. Въпреки че отначало се говореше, че моделът ще е предназначен само за китайския пазар, сега изглежда, че ще го предлагат и в Европа и Великобритания, а очакваната цена за него е 14 000 паунда (около 18 000 евро).
Докато MG може би разглежда базирания на Icon роудстър като съвременен вариант на MGB.
Ако всички тези догадки се окажат истина, ще трябва да очакваме новите модели на MG - Icon и Roadster – на пазара от 2015 г.

 
Keywords:   Icon, juke, mg roadster, MG Rover, mgb, nissan
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...