Michelin премахва бариерата между състезателните и леките автомобили

Main July 16, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6595 views | no comments

„Michelin продава ефективност, а не каучук“, това твърдение изразява ангажимента, поет от Michelin за разработване и производство на гуми, които предлагат ефективност в няколко области едновременно. За да докаже този ангажимент и неговото приложение в извършваните дейности и произвежданите продукти, Michelin организира в 10 града от България, Румъния, Сърбия и Хърватия поредица от събития, посветени на партньорите на компанията, носещи името Michelin High Performance. „Мобилността е източник на напредък и емоции и трябва да продължи да бъде такъв. През последните 120 години Michelin е страстно ангажирана в разработването на качествени гуми и се превърна в лидер в областта на иновациите. Нашата мисия: да преодолеем ограниченията, за да получим превъзходни работни характеристики, да подпомогнем автомобилната индустрия. Нашият уникален опит: страст към съвършенството, в чиято основа стои дългогодишна визия, намираща отражение във всички наши продукти“, каза Алина Гика, маркетинг мениджър на Michelin за Румъния и Балканите.Тази страст е дълбоко вкоренена в генетичния код на Michelin и се поддържа жива всеки ден чрез ефективността на продуктите, успехите в моторните състезания и технологиите, внедрявани с цел иновации. • Michelin е партньор на най-взискателните производители на автомобили и всички гуми, произвеждани като част от съвместен проект, се подлагат на наистина мъчителни изпитания: 50 000 км при екстремни условия и над 100 000 км изпитвания на писта. • Michelin е марката с легендарни рекорди, във всички класове: ПРОБЕГ – 750 км средно при повече от 200 км/ч с едни и същи гуми, СЦЕПЛЕНИЕ – най-бързото време за една обиколка, СКОРОСТ – 431,072 км/час, РЕКОРД ПО БЕЗОПАСНОСТ – световен рекорд за намаляване на скоростта с Koenigsegg Agera R: от 300 до 0 км/ч само за 6,66 секунди. • Michelin има 40-годишна история на победи във всички световни състезания: над 100 победи и 9 титли в световния шампионат Формула 1 / F1 на FIA , 250 победи на сняг, лед, асфалт, чакъл и 42 титли в световния рали шампионат / WRC на FIA от 1973 г. насам, световния шампионат за издръжливост / WEC на FIA, световния шампионат за туристически автомобили / WTCC на FIA и световния GT шампионат на FIA / FIA GT1. • Технологични иновации със стратегията Michelin Total Performance, която включва едновременно подобряване на работните характеристики във всички области, без компромиси, благодарение на най-модерни технологии.
Michelin участва в международни състезания с цел утвърждаване на своите технологични постижения в най-екстремни условия, както и подобряване на своите умения и способности, които след това се прилагат в разработването на гуми серийно производство. Същевременно спортните автомобили на пазара, независимо дали са проектирани от специализирани производители или ексклузивни тунинг специалисти, предоставят почти същите нива на работни характеристики като тези на състезателните автомобили. Ето защо при разработването на своите високоскоростни гуми Michelin премахва бариерите, разделящи състезателните и леките автомобили.
Гамата Michelin Pilot Super SportСъздадени с цел да доставят върховно изживяване зад волана като същевременно гарантират максимална безопасност дори и при екстремни условия на експлоатация, гумите Michelin Pilot Super Sport са предназначени за супер спортни автомобили и автомобили за обществени пътища, тунинговани и модифицирани за много високи скорости. Michelin Pilot Super Sport е предназначена за серийни спортни автомобили, както и за ултра високоскоростни автомобили. Обединява цялата гама от експертни познания и ноу-хау, разработени от Michelin за водещите международни състезания за издръжливост, и по-специално за състезанието 24-те часа на Льо Ман. Гумата Michelin Pilot Super Sport беше създадена с една цел: да достави върховно изживяване при шофиране като същевременно гарантира максимална безопасност дори и при екстремни условия на експлоатация. Тази забележителна комбинация от удоволствие зад волана и гарантирана безопасност се оказа решаваща в етапите на разработване на продукта, проведени с Porsche, BMW M и Ferrari. Изключителният потенциал на Michelin Pilot Super Sport, която е предназначена за най-тежките условия на движение по пътищата, идва директно от уменията и способностите на екипите на Michelin в областта на моторните спортове. Технологичните постижения, които позволиха на Michelin да отбележи 16 поредни победи в състезанието 24-те часа на Льо Ман, бяха използвани при създаването на Michelin Pilot Super Sport с идеята да осигурим на автомобилистите максимално удоволствие от шофирането. Иновации: движещата сила на Michelin За да усъвършенства поведението на пътя и способността за спиране и по този начин цялостното ниво на безопасност на гумата, дори и в най-екстремни условия, като същевременно предостави отличен пробег, Michelin комбинира три уникални технологии: брекерът Twaron

 
Keywords:   high performance, michelin
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...