MINI Clubman Bond Street изпъква на женевския подиум

Main February 21, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 3385 views | no comments

Представянето на MINI по време на Международното автомобилно изложение Женева 2013 поставя акцент върху типичната за марката радост от шофирането и многообразието от модели. Световната премиера на щанда на британската марка ще е за MINI Clubman Bond Street. Моделът носи името на най-ексклузивната търговска улица в британската столица Лондон. И както обиколката в сърцето на квартал „Уестминстър“ е израз на изискан вкус, така изискан е и обликът на MINI Clubman Bond Street. Лаково покритие Midnight Black – черен металик, комбинирано с контрастния цвят Cool Champagne на покрива, корпусите на страничните огледала, задните колони и лентите на капака на двигателя, много изразително подчертава динамичните линии на каросерията и дългото междуосие. На разточителния простор в интериора подхождат висококачественото оборудване и специфичната концепция от цветове и материали така и ексклузивно оформените спортни седалки.
Новият дизайнерски модел на MINI ще се предлага по целия свят от март 2013 година. В зависимост от пазарите изборът е до 4 варианта на двигателите: освен MINI Cooper Clubman с 90 кВт/ 122 к.с. и MINI Cooper D Clubman (82 кВт/ 112 к.с.) колекцията включва и MINI Cooper S Clubman (135 кВт/ 184 к.с.) и MINI Cooper SD Clubman (105 кВт/ 143 к.с.). Всички двигатели серийно се оборудват с 6-степенна механична трансмисия, а 6-степенната автоматична е опция.
Ексклузивното цветово оформление на екстериора му се допълва от 17-инчовите алуминиеви джанти с дизайн Twin Spoke Black с декоративен пръстен в цвят Cool Champagne и надписа Bond Street в рамките на страничните мигачи и лайстните на праговете. Ексклузивно за модела е създадено и оборудването на интериора със спортни седалки с кожена тапицерия Lounge Carbon Black с кантове и шевове в цвят Deep Champagne, както и тапицираното с кожа Black/ Carbon Black арматурно табло.
До MINI Clubman Bond Street застават и други дизайнерски модели с имена на лондонски забележителности - MINI Hyde Park и MINI Highgate.
Субмарката MINI John Cooper Works ще се отчете в Женева с европейската премиера на Paceman, задвижван от 4-цилиндров турбодвигател с мощност 160 кВт/218 к.с. и двойно задвижване ALL4. За състезателния характер на MINI John Cooper Works Paceman допринасят сниженото спортно окачване и аеродинамичният пакет. Независимо от трансмисията моделът ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,9 сек. Този темперамент е съчетан с нисък за автомобил с подобна мощност разход на гориво - средно 7,4 л/ 100 км (авт. трансмисия: 7,9 л/100 км).
Серийното оборудване на модела включва аеродинамичен пакет, 18-инчови алуминиеви джанти, спортна ауспухова система с хромирани накрайници и лайстни на праговете с логото на John Cooper Works.

 
 

Images Gallery


 

VW показа e-Golf VW показа e-Golf
February 21, 2013
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...