MINI Clubman Concept – нов клас по отношение на пространството, функцията и уверената елегантност

Main February 26, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 6115 views | no comments

С MINI Clubman Concept на автомобилното изложение в Женева 2014 MINI представя новите амбиции на марката към още по-висок автомобилен клас. По-дълга с 26 см и близо 17 см по-широка от актуалния MINI Clubman, концепцията излъчва зрялост, увереност и елегантност. Въпреки по-големите си размери концепцията още на пръв поглед се разпознава като типично MINI. Издължената линия на покрива подчертава значително по-просторния интериор на автомобила. В същото време тя придава на силуета индивидуална елегантност, която допълнително се подчертава от големите повърхности. Силният, топъл цвят „Berry Red“ позволява страничните повърхности и форми да изпъкнат оптимално. Покривът в цвят „Blade“ – метално сиво – е в елегантен контраст с топлия червен цвят на каросерията. Класическите дизайнерски икони на MINI, като шестоъгълната радиаторна решетка, Side Scuttle, Black Band и характерните светлини, са оформени прецизно и висококачествено. Всички въздухозаборници и въздуховоди са интегрирани в геометрията и са оформени елегантно. Ясно дефинираните арки на калниците и спойлерът на покрива подчертават динамичното излъчване и цялостното спортно впечатление.
Най-изразителният елемент в интериора на MINI Clubman Concept е тапицираното с кожа арматурно табло. Индиректното задно осветяване на фугата придава много изискана атмосфера на пространството около водача и пътника до него. Правите дюзи на вентилацията са оградени с патинирани посребрени пластини. Между дюзите е разположена осветена повърхност в Black Chrome, на която се изобразяват допълнителни информации за водача и пътника до него. Интерпретираната по нов начин странична елипса преминава с динамична извивка през двете врати и създава оптична връзка между предната и задната част на интериора. Подлакътниците от синя кожа Nubuk сякаш се реят във вратите, а зад тях са разположени практични поставки. Индиректното задно осветяване на декоративните повърхности на вратите подчертава модерната и приканваща атмосфера. В задната част функционалната концепция за оползотворяване на пространството се допълва от големите възможности за съхранение в Splitdoors, както и двойното дъно на багажника. В зависимост от избраното съдържание или ситуацията на пътя, се променя и изображението върху информационната повърхност на средната конзола (160 мм x 150 мм). На трите „интелигентни” бутона се възлагат важни функции. Те могат да бъдат програмирани свободно и според предпочитанията да им бъдат поверени определени функции. По този начин MINI Clubman Concept последователно доразвива типичните за MINI класически уреди за управление, познати от повече от 55 години.

 
Keywords:   Mini
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...