MINI JCW Coupe Endurance дебютира на „24 часа на Нюрбургринг”

Main June 24, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2655 views | no comments

Няколко дни след официалното представяне на MINI Coupe компанията разкри състезателно MINI John Cooper Works Coupe Endurance. Моделът ще направи дебют в едно от най-тежките състезания за издръжливост „24 часа на Нюрбургринг” на легендарната Нордшлайфе.
Състезателното MINI се задвижа от оптимизирана версия на стандартния 4-цилиндров 1,6-литров двигател с двоен спираловиден турбокомпресор, както и със система за директно впръскване. Мощността достига 250 к.с., а въртящият момент с функцията Overboost е 330 Нм.
MINI е известен с картинг-усещането зад волана на автомобилите си. Инженерите на британската фирма са подобрили това усещане чрез добавянето на твърди регулируеми амортисьори, подсилена ролкейдж клетка и състезателни седалки с 6-точкови колани и HANS система.
Предният и заден спойлер, плюс регулируемото задно крило в пакета на JCW Endurance увеличава значително притисквателната сила. Купето има по-наклонено предно стъкло в сравнение с 3-врата версия, което намалява въздушното съпротивление.
Автомобилът е снабден с необичайния за състезател електронен контрол на стабилността DSC, който е специално настроен за писта, както и спортна антиблокираща сиситема ABS, взета от MINI Challenge.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...