MINI добавя нов, по-мощен двулитров дизелов двигател в моделната си гама

Main February 2, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 8258 views | no comments

От пролетта на 2011 г. всички модели MINI могат да бъдат оборудвани с новия, по-мощен дизелов двигател MINI Cooper SD, разработен от BMW Group. Агрегатът е с работен обем от два литра и мощност 143 к.с. Той осигурява още по-темпераментно разгръщане на мощността при забележително нисък разход на гориво.
След MINI One D с мощност 90 к.с. и MINI Cooper D със 112 к.с., MINI Cooper е позициониран като най-мощната дизелова модификация от моделната палитра. Четирицилиндровият турбодизел развива мощност 143 к.с. при 4000 об/мин. Характерна особеност на новия дизелов двигател е уверената, запазваща се до високи обороти тяга. Максималният въртящ момент от 305 Нм е на разположение между 1750 и 2700 об/мин. Благодарение на това освен ефективното съотношение между мощност и разход на гориво и изключително увереното за четирицилиндров двигател разгръщане на мощността, MINI Cooper SD предлага и предпоставки за спортен стил на шофиране.
Новото MINI Cooper SD серийно се оборудва и с технологии и функции на концепцията MINIMALISM. В съчетание с високия коефициент на полезно действие на двигателя, изключително ниският за този клас разход на гориво се осигурява и от регенерацията на спирачната енергия, индикатора за превключване на предавките, електромеханичното кормилно управление и активираните при нужда спомагателни агрегати.
Както всички актуални модели на MINI, така и дизеловите модификации отговарят на нормите за вредни емисии EU5.
Новото MINI Cooper SD изразява темперамента си чрез ускорението от 0 до 100 км/ч за 8,1 секунди и максималната скорост от 215 км/ч. Доказателство за изключителната ефективност на агрегата е средният разход на гориво при ЕС тестови цикъл от 4,3 л/100 км. Емисиите на СО2 на MINI Cooper SD са 114 г/км. Новото MINI Cooper SD Clubman ускорява до 100 км/ч за 8,6 секунди, максималната му скорост също е 215 км/ч, а средният разход на гориво е 4,4 л/100 км при емисии на СО2 - 115 г/км. Доказателство за спортния потенциал на версията кабриолет е ускорението от 0 до 100 км/ч за 8,7 секунди и максималната скорост от 210 км/ч.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...