MINI подпомага още повече шофьорите си

Main October 11, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 12000 views | no comments

С MINI Connected британският производител на премиум малки автомобили наложи уникална нова форма на In-Car-Infotainment и позволи достъпа до интернет базирани услуги в автомобила. Успоредно с това MINI продължава и разработките на иновативни асистиращи системи, които чрез интелигентна свързаност позволяват целенасочена обмяна на информация между водача и автомобила.
При разработката и специфичната за модела конфигурация на нови асистиращи системи MINI ползва лидерската в световен мащаб позиция на BMW Group в това направление. От повече от 40 години технологиите за свързаност се използват за целенасочена обмяна на информация между водача, автомобила и заобикалящата среда. Иновациите, като радарния уред за предупреждение при намаляване на дистанцията (1972 г.), първия в света бордови компютър с индикация на външната температура в сериен автомобил (1980 г.), първата интегрирана в автомобила навигационна система при европейски автомобилен производител (1994 г.) и уникалното и до днес аварийно телефонно обаждане, което бе въведено през 1997 г., са сред крайъгълните камъни, поставени от BMW в тази област. Още през 2007 година бе представена интерфейс технология за интеграция на Apple iPhone в системата за управление на MINI. От 2011 година чрез гамата на MINI Connected в автомобила с помощта на приложения могат да бъдат интегрирани допълнителни онлайн базирани функции.
Специфичният за MINI Head-Up дисплей повишава концентрацията върху случващото се на пътя, като изобразява важната за пътуването информация директно в зрителното поле на водача. Системите за предупреждение при опасност от сблъсък и за пешеходци, включително функция за аварийно спиране при градски условия, ефективно подпомагат предотвратяването на опасните ситуации преди всичко при движение в градски условия. Най-висок комфорт при паркиране осигурява асистентът за паркиране, а камерата за обратно виждане гарантира по-добър обзор при маневриране. Сред другите иновации при асистиращите системи на MINI са и работещите с видео системи за поддържане на скоростта и дистанцията, които автоматично адаптират безопасното разстояние до движещия се отпред автомобил, както и системата Speed Limit Info, която разпознава и обозначава ограниченията на скоростта по маршрута. Тази система се допълва и от функциите индикатор за забраните за изпреварване и Traffic Sign Memory. За оптимална видимост при пътувания през нощта допринася и дигиталният асистент за дългите светлини. Тази система помага на водача да ползва дългите светлини възможно най-всеобхватно. Движещите се в същата и в насрещната посока автомобили се разпознават от камера, а автоматичното превключване на къси светлини предотвратява заслепяването на другите участници в движението.
Създаденият специално за MINI вариант на Head-Up дисплей интерпретира принципа по нов начин и не проектира информацията върху предното стъкло, а върху малък, сгъваем дисплей в горната част на арматурното табло между предното стъкло и волана.
И докато погледът на водача е насочен към пътя, MINI Head-Up дисплеят му представя важната информация като цветно изображение с висока разделителна способност. Благодарение на ясно дефинираните цветове е лесно да различите информацията като ограниченията на скоростта или указанията на навигационната система от спешните предупреждения – а с това се скъсява времето за реакция на водача. Данните освен скоростта на движение, които могат да бъдат изобразявани от MINI Head-Up дисплея, зависят от модела и оборудването. Освен това водачът на MINI може индивидуално да конфигурира показанията на MINI Head-Up дисплея чрез системата за управление на автомобила.

 
Keywords:   Mini
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...