Mitsubishi ASX – най-безопасен в категорията си

Main May 18, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5225 views | no comments

Mitsubishi Outlander Sport 2013, предлаган в Европа като ASX, бе обявен за Top Safety Pick+ от Американския застрахователен институт за безопасност по пътищата (IIHS). Компактният 5-местен кросоувър печели приза не за първи път.
Тази награда е присъдена само на два от общо 13 автомобила в категорията „малък SUV“. Тя се дава на автомобилите с най-високо ниво на защита при удар.
Оценките, давани на автомобилите от Американския застрахователен институт за безопасност по пътищата (IIHS) – „добра“, „приемлива“, „незадоволителна“ и „слаба“, – се базират на устойчивостта при челен удар със средно препокриване, челен удар с малко препокриване, страничен удар, преобръщане на автомобила, както и оценка на техническите средства за защита на тялото и главата (защита от наранявания на врата) при заден удар. Наградата „Top Safety Pick+“ се присъжда на автомобили, които имат оценка „добър“ в поне четири от петте теста.
Според IIHS краш-тестът с малко припокриване, който се провежда едва от тази година, демонстрира какво се случва при удар на предния ъгъл на автомобила с друго превозно средство или препятствие, например дърво или стълб край пътя. При този тест 25 % от предницата на автомобила от страната на шофьора се удря в бариера с височина 1,5 м със скорост 60 км/ч. Две трети от автомобилите в категорията „малък SUV“, тествани от IIHS, са получили ниската „слаба“ оценка за конструкцията на автомобила.
Изключително високата оценка на Mitsubishi Outlander Sport 2013 е постигната благодарение на многобройните високотехнологични решения, приложени в този автомобил, особено ключовата технология за повишаване на нивото на безопасност RISE (купе с подсилена конструкция, която предпазва при удар).

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...