Mitsubishi продава холандския си завод за 1 евро

Main February 10, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3205 views | no comments

Mitsubishi иска да продаде завода си NedCar в Холандия за символичната сума от 1 евро според думите на министъра на икономиката в страната Максим Верхаген. Срещу тази монета купувачът обаче ще трябва да гарантира местата на 1500-те работника там.
В понеделник компанията заяви, че до края на годината затваря фабриката, която е единствената производствена мощност на компанията в Западна Европа. Оттам излизат моделите Colt и Outlander SUV.
Верхаген ще пътува до Япония в края на месеца, за да дискутира съдбата на NedCar, след като говорители на Mitsubishi изразиха желанието си да продадат завода за символичната сума. На 50 000 единици от предишните 200 000 е паднало производството в завода през миналата година. За затварянето му се заговори, още когато стана ясно, че компанията ще спре производството на Colt в Европа до края на 2012 г.
Верхаген е заявил, че холандското правителство не възнамерява да осигури субсидии, за да запази дейността на NedCar. Заводът се намира в Борн и бе открит през 1991 г. като тристранен венчър между Mitsubishi, Volvo и холандското правителство. Mitsubishi стана единствен собственик от 2001 г., след като изкупи дяловете на партньорите си.


 
Keywords:   colt, mitsubishi, nedcar, volvo
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...