Mitsubishi стартира серийно производство на електрокола

Main June 16, 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1481 views | no comments

Mitsubishi Motors обяви, че през юли в Япония ще стартират официалните продажби на електрическия модел i-MiEV, като първите представители на компактния зелен" автомобил ще бъдат за корпоративни, правителствени и местни организации. Първите продажби на частни клиенти се очаква да започнат през април следващата година, а заявки за закупуването ще се приемат от края на следващия месец.

Благодарение на високо ефективната си задвижваща система и мощните батерии, Mitsubishi EV i-MiEV е в състояние да измине без презареждане до 160 километра. Според проучване на компанията на територията на Япония, 90% от автомобилите изминават по-малко от 40 километра дневно през работната част от седмицата, а през уикендите, разстоянието не надвишава 60 километра дневно при 80% от превозните средства.

Презареждането на Mitsubishi EV i-MiEV може да се извършва както в домашна обстановка, така и във всяка електрическа инсталация по време на път. Стандартно, необходимото време за зареждането на батериите е около 7 часа (при 200V) и 14 часа (при 100V). От компанията са предвидили и специална бърза" система за презареждане, която гарантира 80% заряд за 30 минути.

Електродвигателят на колата се захранва от високоефективен йонно-литиев акумулатор. Електромобилът развива скорост до 130 км/час.

Предприятието, което вече прави i MiEV, към края на следващата пролет ще трябва да има годишен капацитет от 5000 коли, а през 2011-а 15 000. В момента в Япония са поръчани над 2000 автомобила.

Международните продажби на колата ще стартират в Англия и Хонгконг, където движението е ляво, а в края на следващата година модификация с ляв волан ще се предлага в Европа и Щатите.

В Япония цената е около три милиона йени /30 000 долара/, но там има съществени държавни субсидии за екологически чисти автомобили. Високата цена на колата е в пряка зависимост от високата цена на акумулатора, който по всичките си характеристики, включително тегло и мощност значително превъзхожда използваните досега в Япония никел-кадмиеви акумулатори.

През това лято и други японски автопроизводители ще стартират направата на електоромобили. Subaru ще пусне модела си Stella, който ще може да се зарежда в домашни условия, а Nissan Motor също стартира производството на електромобили в Япония и Щатите, като неговите акумулатори ще могат за няколко секунди да се подменят изцяло /проектът По-добро място" - Better place/.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...