Morgan отложи с две години новото купе Eva GT

Main December 16, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7135 views | no comments

Британският производител на спортни автомобили Morgan реши за две години да отложи серийното производството на купето EvaGT. Първоначално то беше планирано за март следващата година за изложението в Женева.
Отсрочката е била наложителна заради разработването на нова магнезиева сплав, от която ще бъдат изработени каросерията и други части от колата.
Магнезият, чиято плътност е с 30% по-ниска от тази на алуминия, позволява да се увеличи здравината на шасито и да се понижи масата на автомобила.
В разработването на новата сплав за автомобила на помощ ще се притекат университетът в Ковънтри, както и специалистът в областта Magnesium Elektron UK, производителят Superform Aluminium, дизайнерското ателие Penso Consulting и компанията MagMog. Освен това Morgan ще получи 1,4 млн. паунда от Съвета по техническа стратегия на Великобритания.
Прототипът Morgan EvaGT бе представен през август миналата година на фестивала в Пебъл Бийч, Калифорния, известен като Concours d’Elegance. Тогава шоукарът беше обзаведен с 6-цилиндров бензинов мотор от BMW с макс. мощност 306 к.с. Според предварителни данни той би трябвало да ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 сек, а макс. му скорост е 273 км/ч.
Очаква се спортният модел да бъде произведен в ограничена серия от 100 автомобила. Още от миналата година британският производител започна да събира предварителни поръчки.


 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...