Mostro Di-Potenza SF22 – нов янки "ястреб"

Main May 13, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 5095 views | no comments

След SSC Ultimate Aero в Америка е на път нов кандидат за Книгата на рекордите Гинес. Новият екстремален янки "ястреб" има шанса да влезе там като най-мощният и бърз супер-автомобил на планетата.

Преди известно време американската фирма 215 Racing, представи ескизи на концептуален суперкар Lamborghini Indomable. Техен автор е Даниел Чинчила – участник в специална дизайнерска програма, подкрепяна от Lamborghini. За съжаление, италианците не се заинтересуваха от работите му и заради не пропадат напразно, те бяха предадени на дъщерната фирма Mostro Di-Potenza, която на тяхна база разработва суперкар, наречен Mostro Di-Potenza SF22.

По думите на боса на 215 Racing, Антъни Крудап, те не са премахнали напълно елементите на италианския дизайн, защото са съзвучни с главната тема на работата - възсъздаването на облика на стелт-изтребителя F22 Raptor. Mostro Di-Potenza SF22 е подобен изтребител, но пътен, а в името му буквите SF са съкращение от Street Fighter.

Машината има карбон-кевларен монокок и външни панели от композитни материали, заради което масата на машината е малко под 1360 кг. Съвсем не лош показател, като се има предвид, че задвижването е поверено на средно разположен 9,4-литров, осемцилиндров мотор с двойно турбо на GM с мощност 2000 к.с. и момент от 2000 Нм. Той се агрегатира с шестстепенна подредена кутия.

Дължината на машината е 4,46 м, ширината 1,90 м, височината 1,23, междуосието 2,65 м. До стоте Mostro Di-Potenza SF22 се ускорява за 2,6 сек, а максималната скорост е 426 км/ч, според предварителни данни.

Производството на Mostro Di-Potenza SF22 ще стартира през лятото на следващата година във Филаделфия, като за месец ще се правят по два автомобила. Предвидено е производството на лимитирана серия от 50 коли.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...