Nano излиза отвъд пределите на Индия

Main January 31, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6992 views | no comments

Tata планира до края на 2011 г. да продава най-евтиния си автомобил Nano и зад пределите на Индия. Първите чужди пазари, на които ще се появи моделът, ще бъдат Тайланд, Шри Ланка и Бангладеш.
Разширяването на зоната на предлагане ще помогне на Tata да увеличи продажбите на компактния Nano и така от актуалните 6-7 хил. месечно те ще станат 10 хил. За да увеличи търсенето, индийският производител ще предложи и възможност за разсрочено плащане на Nano.
В момента това е най-евтиният автомобил в света и цената му е 133 хил. рупии. (прибл. 2125 евро). Моделът е със задно разположен мотор с работен обем от 623 куб. см, позволяващ макс. скорост от 105 км/ч. Базовото обзавеждане предвижда 4-степенна механична предавателна кутия и възможност за избор между волан с усилвател или електрически стъкла. Продажбите му в Индия започнаха от юли 2009 г., като за коментирания период са били купени 70 000 бройки от хечбека. През ноември миналата година търсенето стигна до рекордно ниските стойности от 509 единици, след което Tata реши да увеличи гаранцията на бюджетния модел от две на четири години.

 
Keywords:   Tata
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...