Nissan даде зелена светлина за компактен спортист

Main July 18, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4900 views | no comments

Nissan даде зелена светлина за проекта за нов компактен спортен автомобил, позициониран под гамата на Z. Автомобилът ще е пряк конкурент на Scion FR-S и Subaru BRZ.
Но докато последните са купета със задно предаване, новият модел на Nissan ще е доста неконвенционално за жанра решение. Стандартно той ще е с предни задвижващи колела, като е възможна появата и на версия 4x4, чиято система ще идва от кросоувъра Juke.
Твърде вероятно е новият модел да използва за база „горещия хеч“ от 2011 г., Nissan Compact Sport Concept. Този прототип дебютира на изложението в Шанхай и носеше знака на Nismo, съчетан с 1,6-литровия турбомотор на Juke, използван и в наскоро вихрилия се в „24 часа Льо Ман“ състезателен DeltaWing.
По размери новият автомобил ще е от калибъра на Honda CR-Z, а продажбите му би трябвало да започнат от края на 2013 г.
Лесно ще съберем две и две, ако си припомним коментар, направен преди време от главния дизайнер на Nissan, Широ Накамура: “Хората от екипа ми се опитват да смалят спортните модели и работят над нов модел, по-компактен от Z. Последният сам по себе си ще стане по-лек и по-икономичен в следващото си поколение“.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...