Nissan 370Z Nismo ще блесне в Gumball 3000

Main May 20, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4975 views | no comments

Nissan се впусна с отбора LEcurie в тазгодишното участие в стартиралото на 18 май в Копенхаген рали Gumball 3000. Финалът е на 25 май и съвпада с Гран при на Монако.
Отборът е записан за участие като автомобил 56, номер, който Nissan използваше с „Гараж 56“ в миналогодишното си участие в „24 часа на Льо Ман“ с Nissan DeltaWing. Компанията ще се завърне в „Гараж 56“ през 2014, място, резервирано за иновативни разработки, когато ще представи напълно новата състезателна кола с електрическа технология.
Показан за пръв път в Барселона през януари 2013, Nissan 370Z Nismo дебютира официално на автомобилното изложение в Женева през март, а в шоурумовете ще се появи по-късно тази година. Задвижван от модифициран 6-цилиндров двигател с 344 к.с., Nissan 370Z Nismo е с поръчково шаси, настроено за по-остро и по-ангажиращо изживяване зад волана. Способен на ускорение от 0 до 100 км/ч за само 5,2 секунди, новият Z следва следите на първия европейски модел Nismo - Juke Nismo.
Зад волана му ще седнат редовните участници в Gumball 3000 – Пиърс Мейгнан и Джереми „Джей“ Талтод. Nissan 370Z Nismo е боядисан в специални камуфлажни цветове, проектирани ексклузивно за събитието.
Gumball 3000 се превърна в основна притегателна сила за автомобилните ентусиасти от целия свят от 1999 насам, когато е първото издание на ралито. Наречено е на култовия филм от 1976 г., с участието на Мишел Сарацин. През годините то е привличало редица знаменитости, в това число изпълнителя Джей Кей, шампиона от Ф1 Деймън Хил и модния дизайнер Дона Карен.Видео

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...