Nissan LEAF вече може да захранва и офиса освен дома ви

Main December 2, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5360 views | no comments

Nissan проведе успешен начален полеви тест на система, която ще позволи на компании да регулират сметките си за електричество, използвайки батериите на автомобили Nissan LEAF, с които персоналът се придвижва до работното място. Vehicle-To-Building позволява до шест автомобила Nissan LEAF да бъдат свързани към електрическата разпределителна мрежа на сградата. Зареждането се извършва през деня, за да може в пиковите часове, когато електричеството е най-скъпо, сградата да черпи електричество от автомобилите. Когато електричеството е по-евтино, посоката е обратна – от сградата към автомобилите. Системата гарантира, че автомобилите Nissan LEAF са напълно заредени в края на работния ден, за да могат собствениците им да се приберат вкъщи.
Vehicle-to-Building се използва в Nissan Advanced Technology Center в Ацуги, Япония, от месец юли. Сградата се възползва от намаление на електрическата консумация с 25,6 kW в пиковите летни периоди. Това става чрез контролиране на времето за зареждане на електромобилите, без обаче да оказва влияние върху ежедневното придвижване на работниците, нито върху автомобилите им. Резултатите доведоха до приблизително 2,5% намаление на консумацията на електричество в пиковите часове, което се равнява на близо 500 000 йени годишно намаление от сметките за ток (на база настоящите цени на Tokyo Electric Power Company).
Nissan планира да продължи тестовете, за да усъвършенства системата Vehicle-To-Building, която е еволюция на системата LEAF-to-Home. LEAF-to-Home зарядната станция гарантира непрекъснат поток на електричество, съхранявано във висококапацитетните батерии на борда на електромобилите Nissan LEAF. Тя се инсталира в дома на собственика, там, където автомобилът нощува. Системата ще помогне в окуражаването на собствениците на Nissan LEAF да зареждат своите коли с генерирано през нощта електричество, когато потреблението е ниско или то се добива от слънчеви панели. Системата подпомага да се балансират енергийните нужди чрез доставяне на електричество към офиса/дома през деня, когато потреблението е високо. Тя може да се използва и като резервен източник в случай на прекъсване и/или недостиг на електричество.
Общите продажби на Nissan LEAF вече надвишиха 87 000 бройки, правейки го най-продаваният електромобил в историята.

 
Keywords:   nissan
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...