Nissan Leaf прави опит за световен рекорд

Main August 27, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7350 views | no comments

Норвежките собственици на Nissan LEAF бяха поканени да вземат участие в Electric Vehicle Union (EVU) и опита на Norwegian EV Association за световен рекорд в Осло, неофициалната световна столица на електромобилите. Опитът за рекорд, който ще се състои на 31 август, ще затвърди позицията на Норвегия като най-големия пазар за Nissan LEAF и други електрически автомобили.
Двете норвежки EV организации планират организацията на това, което се очаква да се превърне в най-голямото събиране на електромобили на едно място, по едно и също време, като за нов световен рекорд са необходими над 225 електромобила. Освен клиентското участие, кметството на Осло ще получи 1000 електрически автомобила, които ще разширят общинския автопарк в следващите три години – голяма част от тях ще са Nissan LEAF.
Събитието, което стартира от Маридален, извън Осло, и завършва пред кметството на Осло, изисква всички автомобили да са едновременно в движение по продължение на 5-километрова отсечка от предварително подготвения маршрут. Събитието ще бъде наблюдавано от камери, монтирани на два безпилотни самолета.
В седмицата преди опита за рекорд в града ще се появи Nissan Pop-up Caf

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...