Nissan Micra DIG-S: Пролетно почистване

Main February 22, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2687 views | no comments

Алиансът Renault- Nissan ще остави трайна следа в автомобилната история поради редица причини. Сътрудничеството между двата гиганта дава плодове буквално всеки ден и е основният виновник за изключителния подем на електрическите коли, на който ставаме свидетели през последните 2 години. Причините за успеха, на който се радват страните в сдружението, са много, но основните са, че то дава на потребителите изключително разнородни, но еднакво качествени продукти.

Електрическите автомобили на алианса вече са факт, но масовото им приложение тепърва предстои. За щастие, Renault- Nissan разполага с една от най- пълните моделни и модификационни гами (на която би завидял всеки уважаващ себе си производител), която непрекъснато се развива и усъвършенства.

Поредното ново попълнение, в частност в гамата на Nissan, се нарича Micra DIG-S- един от най- ефективните компактни модели, лансирани някога на пазара.

Новото предложение не е електрически модел. Не е даже и с дизелов двигател. Мъникът разполага с бензинов мотор, който отделя в атмосферата впечатляващо ниските 95 грама СО2 на километър и изгарящ едва 4.1 литра за изминаването на всеки 100 километра.

Тайната на Micra DIG-S, която е част от еко- семейството PURE DRIVE на Nissan, се крие в новото й сърце- специално конструиран компактен трицилиндров мотор с работен обем от само 1.2 литра, който обаче е в състояние да генерира напълно адекватната "ежедневна максимална мощност от 72 кВт или 98 конски сили и максимален въртящ момент от 142 Нм, какот и да гарантира максимална скорост на движение от 180 км/ч, при необходимост. За високата ефективност на автомобила допринася и автоматичната система за икономия на гориво Start/Stop, CVT вариаторната предавателна кутия, оптимизираната аеродинамика и други.

Новият Nissan Micra DIG-S ще бъде представен за първи път по време на международното изложение в Женева през март, а продажбите му ще започнат през лятото на тази година.

Видео

Видео

Видео

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...