Nissan Qashqai с пет звезди от EURO NCAP

Main May 28, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1066 views | no comments

- Рекордна оценка за безопасност


Nissan QASHQAI получи максималните пет звезди на Euro NCAP (European New Car Assessment Program), с най-високата оценка, поставяна някога. QASHQAI получава 36.83 точки от максималните 37, давани от независимата организация, като оценките му за фронтален и страничен удар са с почти максимални стойности, а тази за напомняне за предпазните колани е оптималната.

Автомобилът, който е на пазара от началото на годината, бе оценен с максималните четири звезди за безопасност на децата. До момента нито един представител на класа на компактните семейни коли не е получавал пет звезди.

За безопасност на пешеходците QASHQAI получава две звезди и е само на 0.38 точки от максималните три звезди. До момента нито един автомобил от класа на компактните семейни коли не е поучавал максималните четири звезди.

"QASHQAI е компактен crossover с динамичен дизайн, който предлага както характеристиките на класическите hatchback семейни автомобили, така и стабилността и практичността на един 4x4, поясни Браян Каролин, Вицепрезидент Продажби и Маркетинг на Nissan Europe. "Днес се радвам да потвърдя, че QASHQAI е и един от най-безопасните автомобили на пазара.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...