Nissan Qashqai+2 – седем места + ДДС!

Main October 7, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1648 views | no comments

Преди 18 месеца Nissan пусна в продажба модела Qashqai на европейския пазар. Той трябваше да се превърне в липсващото звено между традиционния хечбек и компактен всъдеход, но стана и първият компактен кросовър, стъпил на стария континент. Колата пожъна такъв успех, че се наложи производството в завода да мине от 2 на 3 смени, за да бъде задоволено търсенето.

Големият интерес към модела бе само една от причините за увеличаване производителността на фабриката. Другата бе неизбежната поява на новата версия – Qashqai+2. По този начин компанията Nissan се превърна в същински пионер в класа на компактните кросовъри. Днес тя е готова да предложи на клиентите си поредното предизвикателство – кросовър /автомобил, комбиниращ качествата на няколко различни вида коли/ за семействата, които водят активен начин на живот.... И за фирмите, заради възстановяването на данъчния кредит.

Новият Nissan Qashqai+2 разполага с: повече пространство, място за седем души, по-дълга база, допълнително пространство за багаж в пода и място за прибиране на третия ред седалки. Колата има уникални дизайнерски елементи, развита е в разнообразна гама.

От старта на продажбите на Qashqai през 2007 до днес по пътищата на Стария континент се движат вече 250 000 екземпляра от популярния модел. Това число е впечатляващо, като се има предвид, че кросовърът трябваше да се бори в конкуренция с добре познати и утвърдени имена на пазара.

И докато други производители тепърва представят на пазара своите компактни кросовъри, Nissan отново мина крачка пред тях със 7-местна версия на своя модел в този клас. Представеният за първи път пред широка публика по време на международното автомобилно изложение в Лондон Nissan Qashqai+2 е разработен в и предназначен за европейския пазар.

"Qashqai постигна невиждан успех в Европа и гледаме с нетърпение да развием успеха с представянето на Qashqai+2, коментира Тревър Ман, старши вицепрезидент на европейското производствено подразделение на Nissan. "Като цяло, очакваме производството на двете версии на Qashqai да бъде около 270 000 автомобила през финансовата 2008 година, но разбира се това зависи от пазара, допълва той.

В сравнение с актуалната версия на модела, новото попълнение в гамата на Nissan е по-дълго с 211 мм, по-високо с 38 мм, а междуосието е увеличено със 135 мм. Промените в основните габарити на автомобила са довели и до сериозно обновление на дизайна. Най-сериозно впечатлява предницата на колата, променените странични и задна врата, по-големите стъкла и предпазни брони, възможността за поръчка на панорамен стъклен таван и др.

Средният ред седалки на Nissan Qashqai+2 е делим в отношение 40/20/40, докато при петместната версия съотношението беше стандартно - 60/40. Регулируеми са и облегалките на седалките - ъгъл на наклона от 10 до 25 градуса. Третият ред седалки на Qashqai+2 е делим 50/50, а облегалките му също могат се регулират. Когато не е наложителна неговата употреба, той може да бъде сгънат напълно в пода, оформяйки абсолютно гладка повърхност. Свободният товарен обем е почти 500 литра или с около 90 литра повече в сравнение с базовия Qashqai. Товаренето е максимално улеснено, благодарение на понижената височина на прага.

Седемместният Qashqai ще се предлага с избор между два бензинови (1.6 литра със 115 к.с и 2.0 литра със 140 к.с.) и два дизелови двигателя (1.5 литра dCi със 106 к.с. и двулитров dCi със 150 к.с.), с предно или задвижване на четирите колела, както и в три нива на оборудване. Предавателните кутии са петстепенна механична (1.6 литра бензин), шестстепенна механична (двулитров бензин и двата дизелови мотора), шестстепенна автоматична (4WD версията на двулитровия дизел) и безстепенна CVT трансмисия при двулитровата бензинова версия със задвижване на четирите колела.

Qashqai+2 е взел само положителните черти на семейния хечбек и на минивана с 3 реда седалки. Той гарантира възможност за динамично шофиране и изтънченост на мощен хечбек и едновременно с това простора и удобството на един по-голям автомобил. Новият модел на Nissan предлага и нещо повече - финес, привлекателен външен и вътрешен дизайн. В автомобила удобно могат да седят 7 души, но това не го прави по-малко изискан. Именно това е, което би привлякло купувачите, защото. елегантността е последното нещо, за което повечето производители мислят, когато създават подобни практични автомобили.

Qashqai бе разработен в дизайнерското бюро Nissan Design Europe в Лондон. Творците на марката там са създали автомобил, който разполага с необходимата здравина, както за градско така и извън градско движение.

 
Keywords:   nissan, nissan qashqai
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...