Nissan готви конкурент на хечбека Ford Focus

Main April 17, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4690 views | no comments

Nissan разкри плановете си да направи хечбек, който ще бъде пряк конкурент на Ford Focus. Все още обаче не се споменава името на модела. По предварителни данни новият автомобил ще смени Nissan Note и ще бъде построен на базата на концепт кара Invitation, представен на международния салон в Женева през март 2012 г.
Производството на автомобила ще се осъществява в завода в Съндерланд, Великобритания, където в момента сглобяват моделите Qashqai, Qashqai+2, Leaf и Juke. Nissan инвестира в предприятието 127 млн. британски лири (154 млн. евро), 8,2 млн. (10 млн евро), от тях са бонус от британското правителство. Годишно компанията планира да сглобява в Съндерланд 550 000 автомобила. За първи път в своята 26-годишната история заводът ще мине на трисменен режим на работа с пускането в производство на новия модел.
Хетчбекът на Nissan трябва да се появи през 2014 г.
Агенция Speed Press

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...