Nissan отвори „сърцето“ си пред света

Main October 23, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 2734 views | no comments

-Човешкото общуване поставя границата на развойната дейност
-Околната среда, като творческо вдъхновение

Колко добър може да бъде един автомобил се определя от това, колко ефективен и творчески е екипът, който го е създал. Модерната продукция на Nissan се радва на изключителен успех не само в Европа и САЩ, но и на родния си пазар, поради няколко елементарни факта, които обаче остават на заден план.

Един от основните плюсове на екипа на Nissan (в частност този, работещ в развойния център на марката в Ацуги, близо до Токио) е неговият млад дух. За привличането на млади творци, защото компанията приема своите работници по този начин, не е необходимо голямо усилие. В лицата на трудещите се усеща гордост и задоволство, което с пари едва ли може да бъдат постигнато.

От своя страна, Nissan предлага на своите инженери и дизайнери работна обстановка, на която би завидял всеки европеец. Основният акцент в работния процес в развойния център на марката попада върху възможно най- честото общуване и обмяна на идеи между отделните звена. Разработката на един автомобил не е сведена до стандартнот ниво на проектиране, а и на заимстване. Дали това заимстване ще бъде от природата, околния свят или един елементарен предмет като перфорирана ламарина не е от значение. Важното е крайният ефект. Той трябва да бъде ергономичен, да носи удовлетворение и не на последно място, да бъде максимално близо до природата.

Загрижеността за околната среда на Nissan е придобила чудовищни измерения. Стремежът към икономия на природните ресурси е причина за създаването на актуалната и изключително модерна стъпаловидно проектирана сграда на Nissan. В строежа й са използвани 70% от елементите, останали от съоръжението (учебно заведение), което е заемало терена. Огромните стъклени стъклени повърхности на тавана са гаранция за намаляване на разхода на електроенергия.

В тази малко стерилна, но изключително творческа обстановка, дизайнерите и инженерите на Nissan имат пълната свобода, и се възползват от нея, за да работят върху своите проекти. Очевадна е и ефективността на този работен" подход на марката. Иначе светът никога нямаше да стане свидетел на уникалния Pivo 2, нито на Around View Monitor, нито на спиращата спиртосаните" система, нито на изцяло новата литиево- йонна батерия на Nissan.

 
Keywords:   nissan
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...