Novitec Rosso доработи Ferrari California

Main February 15, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3288 views | no comments

След месеци отсъствие Novitec Rosso се завърна с нова доработка, която ще направи световен дебют в Женева. Програмата Race 606 е базирана върху Ferrari California и включва състезателен костюм с карбонови компоненти.
Сърцето на колата е доработен 4,3-литров V8 двигател. Моторът е с механичен компресор, задвижван от коляновия вал чрез назъбен V-образен ремък. Той произвежда максимално налягане от 0,4 бара. Промените по агрегата включват още монтиране на интеркулер, всмукателен колектор с нова форма и по-големи инжектори.
За по-добро отработване на газовете стоманената изпускателна система е със спортни катализатори. Звукът от четирите черни ауспуха може да се настройва от бутон върху волана. Шофьорът може да избира между по-омекотен и подчертано по-спортен звук. Всички компоненти са калибрирани с новата електроника на двигателя.
От всичко дотук черно на бяло стандартната мощност от 460 к.с. е увеличена на 606 к.с. при 7900 об/мин. Същевременно въртящият момент от 485 Нм е нараснал до 603 Нм при 5500 об/мин. Спринтът от 0 до 100 км отнема 3,8 секунди. Максималната скорост е 325 км/ч.
Всички аеродинамични компоненти са от карбон. Нови спортни пружини свалят височината с около 35 мм. С активирането на бутон хидравлична система отпред повдига купето с 40 мм за улеснение при паркиране в гараж или преминаване през изкуствени неравности. При повторно натискане на бутона или скорост над 80 км колата връща началната си позиция.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...