Opel Astra с тест на родна територия

Main February 8, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 647 views | no comments

Непосредствено след официалната премиера на новия Opel Astra за България марката организира и тестдрайв. Запознанството на родните журналисти с качествата на Astra J се състоя на 4 и 5 февруари. Забележителната колона от 13 автомобила потегли от представителството на марката в „Интерпред София“ в посока Банско. Общата дължина на тестовия пробег бе над 300 км, като предоставените коли покриваха почти пълната гама от предлагани мотори и оборудване.

Екипът на Speed-Press имаше възможността да шофира атмосферната бензинова модификация 1,6 със 115 к.с. и 155 Нм въртящ момент. Колата бе снабдена с 5-степенна механична трансмисия и адаптивно окачване FlexRide. Заводските данни за нея сочат за комбиниран горивен разход цифрата 6,3 л/100 км, разбира се, с изпълнена еко норма Евро 5. На връщане към София екипът се възползва от еластичността и комфорта на 2-литровия топ дизел, куплиран с 6-степенен автомат. Дебютиралият в Insignia агрегат генерира 160 к.с. и стабилните 350 Нм въртящ момент още при 1750 об/мин. При него е наличен и overboost режим, който добавя още 30 Нм в продължение на 15 сек. Това прави изпреварванията сигурни и уверени дори и с 5 човека на борда. Комбинираният разход на нафта по каталог при него е едва 5,8 л/100 км. Това е превъзходна стойност, имайки предвид, че тази модификация е способна на ускорение 0-100 км/ч за малко над 9 сек. Допълнителен комфорт в пътуването внесе и адаптивното окачване FlexRide, налично и в двата автомобила.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...