Opel/Vauxhall и Renault оповестиха производствените центрове за следващото поколение на моделите Vivaro и Trafic

Main April 4, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1925 views | no comments

Източник: www.opel.bg

Рюселсхайм/Булон-Биланкур. Opel/Vauxhall и Renault съобщиха производствените центрове за следващото поколение на успешните модели Opel/Vauxhall Vivaro и Renault Trafic. Началото на производството трябва да стартира през 2013 година.

Производство в Лутън
Opel/Vauxhall потвърди, че ще произвежда следващото поколение Vivaro в Лутън, в Обединеното Кралство. По този начин заводът в Лутън ще продължи да играе важна роля в производствената структура на Opel/Vauxhall.

Производство в Сандовил
Renault ще произвежда в Сандовил следващото поколение на модела Trafic, както и следващото поколение на версията H2 на Opel Vivaro. Както бе оповестено по-рано, производството на новия фургон в завода в Сандовил се очаква да достигне капацитет от 100,000 броя на година след като в гамата бъдат включени всички версии.

Дългосрочно партньорство
Обявената информация следва предишно съвместно съобщение на Opel/Vauxhall и Renault от септември 2010 година, когато и двете компании се договориха да продължат своето успешно сътрудничество в сегмента на лекотоварните автомобили.

Кооперирането датира от 1996 година, когато бе дадено начало на производството на първото поколение на Opel/Vauxhall Movano и Renault Master. Оттогава сътрудничеството бе разширено и вече включва и Vivaro/Trafic, а междувременно е факт и второто поколение на Movano/Master. През 2010 година бе представено новото поколение на Renault Master и Opel/Vauxhall Movano, като гамата бе разширена с включване на версии със задно предаване и някои заводски оборудвани модели със специално предназначение.

Актуалните модели Vivaro и Trafic бяха представени за първи път през 2001 година, а до края на 2010 година са произведени над 1.25 милиона от тях. Двата идентични в технично отношение автомобила са съвместно разработени и произвеждани в заводи на Opel/Vauxhall и Renault-Nissan, но имат независим маркетинг и се продават отделно в съответните дистрибуторски мрежи на марките.

# # #


За Renault VU: Renault е пазарен лидер в сегмента на лекотоварните автомобили в Европа за последните 13 години, а пазарният му дял през 2010 година се увеличи на 15.9% в сравнение с 14.8% през 2009 година. Този ръст се дължи най-вече на представянето на три нови модела през 2010 година: новия Master, новия Trafic и Kangoo Express Maxi. През 2010 година, Renault Trafic постигна своите най-добри пазарни резултати, достигайки пазарен дял от 16.4%. Гамата от лекотоварни автомобили на Renault сега включва модели с товарен обем между 2 и 22 м³, като по този начин има амбицията да задоволи всички нужди на бизнес клиентите.

За Opel: Opel, един от най-големите европейски производители е основан през 1862 година в Рюселсхайм, Германия. Opel и тясно свързаната с нея английска компания в рамките на GM, Vauxhall, продават автомобили в над 40 държави. Компанията разполага с 11 завода за автомобили, задвижващи системи и компоненти и три развойни центъра в 6 държави. Общият брой на служителите му е 40,000 към декември 2010 година. През 2010 година, Opel продаде над 1.1 милиона леки и лекотоварни автомобила в Европа, достигайки пазарен дял от 6.2 процента. С пазарното представяне на електрическия Opel Ampera към края на 2011 година, Opel ще постави началото на нов сегмент на европейския автомобилен пазар и ще утвърди ролята си на основоположник на нови насоки в авангардните мобилни решения.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...