Opel разкри подробностите за Zafira Tourer Concept и обеща нов кабриолет

Main February 28, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4475 views | no comments

Концептуалният луксозният салон на колела Opel Zafira Tourer и бъдещ кабриолет на немската марка са двете големи новини от Opel. Еднообемният модел ще дебютира на автомобилния салон в Женева (3 - 13 март). Zafira Tourer Concept пренася ценностите, въплътени в Insignia -стилна визия, високо качество и иновативни технологии - в сегмента си.
Екстериорната стилистика наподобява формите на високоскоростен влак и внушава динамика. Алуминиевите 20-цолови колела с двойни „спици" и матов лак подчертават както динамиката на модела, така и неговия висококласен характер. Гумите с размер 245/40 R20 добавят още една щипка спортен дух.
Карамеленият цвят на кожения салон подканя пътниците за наслада от пътуването. Усещането за лукс се засилва от окъпания в светлина интериор с панорамно предно стъкло. То се трансформира хармонично в голям панорамен покрив, който се простира чак до задната част на автомобила. Второто стъкло е изработено от високотехнологичен композитен материал, осветяван по краищата от LED елементи.
В Zafira Tourer Concept инженерите на Opel са доразвили концепцията Flex7 за организация на интериора. Третият ред може да бъде изцяло сгънат в пода. Изцяло автоматично само с едно натискане на бутон петместната конфигурация на интериора може да бъде трансформирана в четириместен салон, създаващ първокласно усещане. Вертикалната част на средната задна седалка се плъзга в хоризонтално положение и предлага комфортни облегалки за лактите на пътниците на външните седалки. След това последните се изместват назад и навътре, като осигуряват повече пространство за раменете и краката на пътниците.
Изчистеното пространство играе съществена роля за комфорта и на предните седалки, където големият управляван с докосване екран доминира в централната конзола. Покрито отделение за съхранение на предмети може да побере електронен таблет като iPad.
На гърба на облегалките на предните седалки са монтирани таблети за пътниците на втория ред седалки, така че те да могат да сърфират в интернет или да контролират функциите на мултимедийната система.
Продуктовата офанзива на Opel обаче не спира дотук. Марката пуска нов кабриолет на пазара 2013 г. Той ще излиза от фирмения завод в Гливице, Полша. Моделът е част от инвестициите от 11 билиарда евро, обявени преди една година като част от плана за развитие на компанията. Ще го разработват на основата на компактната автомобилна архитектура на Opel, на която са направени Astra, Astra SportsTourer и предстоящата Astra GTC.

Повече подробности като име на модела, цена и оборудване ще бъдат обявени на по-късен етап от развитието на модела.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...