Panamera Diesel идва с 50 „коня“ повече

Main September 2, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5130 views | no comments

Porsche направи дизеловата Panamera още по-мощна непосредствено за салона във Франкфурт. Автомобилът е с 6-цилиндров V-образен двигател с 3,0-литров работен обем и с допълнителни 50 „коня“ (300 к.с.), равносилни на увеличение с 20% спрямо предишния модел. Съответно са се подобрили и динамичните характеристики на модела. С 0,8 сек е намаляло времето за ускоряване от място до 100 км/ч. Така новата Panamera Diesel прави това за 6,0 сек. Максималната скорост вече е 259 км/ч вместо досегашните 244 км/ч. За първи път диференциалът с контролируемо заключване на задния мост с така наречената система Porsche Torque Vectoring Plus (PTV+) е част от стандартното обзавеждане. Това доскоро беше привилегия за бензиновите Gran Turismo модели от марката.
Увеличението на мощността на двигателя е постигнато благодарение на променените колянов вал и бутала. За първи път Porsche комбинира новия си двигател с турбокомпресор с водно охлаждане.
Макс. мощност е възможна при 4000 об/мин, а въртящият момент е скочил със 100 Нм до 650 Нм при 1750 - 2500 об/мин. Panamera Diesel постига желаната скорост вече при по-ниски обороти и е станала по-икономична. С новия двигател Gran Turismo изразходва едва 6,4 л/100 км и постига нива на вредните емисии от СО2 от порядъка на 169 г/км. В допълнение към всичко това 8-степенната трансмисия Tiptronic S е с по-къси предавателни отношения.
Новият Panamera Diesel ще замести актуалната версия с мощност от 250 к.с. Тя излиза на пазара от януари следващата година. Цената с ДДС за Германия е 85 300 евро.

 
Keywords:   diesel, gran turismo, Porsche, ptv, torque
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...