Peugeot представя пълна гама от електрически превозни средства в България

Main February 11, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2510 views | no comments

Източник: www.peugeot.bg
Peugeot представя за първи път в България пълна гама от електрически превозни средства от ново поколение. Велосипедът E-City, автомобилът iOn и товарният ван Partner Origin. Електрическите представители на Марката са доставени специално за Конференция "Електромобилите – предизвикателства на новата мобилност", организирана от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Peugeot iOn

Световен лидер по брой продадени електрически автомобили с модела 106, Peugeot преминава в нов етап от своята цялостна стратегия за намаляване на вредните емисии, лансирайки iOn, първият електрически автомобил от ново поколение.

iOn е адресиран преди всичко към администрациите и фирмите, но и към частни лица.
Градският автомобил съчетава забележително съотношение вътрешни/външни размери, отлична маневреност, високо ниво на сигурност с комфорт и богато оборудване. Към тези качества се добавят предимствата на електрическата енергия, невероятната безшумност, липсата на вредни емисии и лекотата, с която iOn се управлява.

Ефективното управление на енергията на литиево-йонната батерия и оптимизираното й възстановяване, както при намаляване на скоростта, така и при спиране, позволяват постигане на автономия от 150 км в стандартен европейски цикъл на движение. В реални условия, това осигурява достатъчен пробег, тъй като 90% от пътуванията, които потребителите правят ежедневно са с дължина под 60 км.
Пълното зареждане на батерията се извършва за 6 часа в стандартен контакт, в домашната електрическа мрежа, а бързото презареждане, до 50% за 15 минути и до 80% за 30 минути, става чрез специално зарядно устройство. Предвид това, че в града и по периферните му пътища, колата е спряла през 90% от времето, времето за презареждане на iOn отговаря напълно на потребностите на автомобилистите.

Всички iOn разполагат с богато серийно оборудване: алуминиеви джанти, сервоволан, светлини за мъгла, автоматично включване на светлините, дневни светлини, централно заключване с дистанционно управление, борд компютър, климатик, радио CD съвместимо с МР3 и Bluetooth – с USB порт, електро управляеми стъкла, предни и задни, регулиране на седалката на водача във височина, регулиране на наклона на облегалките и сгъване на задните седалки.

Трите основни оборудвания, предлагани като опция или аксесоар са :
комплект зима", който включва отопляема седалка водач и отопляеми външни огледала за обратно виждане,
комплект за трансформация във вариант с две места и товарен обем от 1,3 м³,
мобилна система за навигация, която може да се използва и при други начини за придвижване (пеш, с велосипед...) и която се намира в арматурното табло. Тя дава възможност :
- да се получава информация на пътната обстановка,
- да се обновява версията на картографията, с обозначаване на постовете за презареждане,
- да се търси информация по центрове на интереси.

iOn вече се гордее с две награди:
Grand Prix Auto Environnement 2010 на шестото връчване на наградата на MAAF Assurances*. Отличието на журито, съставено от журналисти, се дава на автомобилите и технологиите, които допринасят за опазване на околната среда.
Провинция Бавария учредява еСarTec Awards и Peugeot iOn печели в категория Електрически автомобили" в рамките на второто издание на международния салон еСarTec в Мюнхен. Журито е съставено от представители на TÜV, орган за контрол и нормализация, на ADAC, най-големият автомобилен клуб в Германия, и на германската асоциация Solare Mobilität.


Peugeot Partner Origin Electric

На парижкия салон през октомври 2010 беше изложена електрическа версия на Partner Origin на Peugeot. Този товарен автомобил предлага една интелигентна алтернатива за мобилност с 0 емисии CO2 на километър пробег при автономия 120 км. и обем на товарния отсек 3 куб. м.

Максималната скорост, която развива електрическата версия на Peugeot Partner Origin е 110 км/час, а полезният товар достига 565 кг.
Автомобилът е разработен като вид електрическа трансформация на Venturi на база Партнер M59 1,6l HDI/ 75 800 kg /CU с хомологация N1 товарен. Основните характеристики на Peugeot Partner Origin "powered by Venturi" са :
Маса на автомобила с батерии - 1325 кг.
Максимално допустима маса с товар – 1890 кг.
Тегло на батерията 203 кг.
Батерия ZEBRA SONICK на FIAMM - 23,5 kWh.
Време за пълно зареждане 6-7 часа (230 V – 16 A) като зареждането може да бъде прекъснато по всяко време.
Двигателят развива максимална мощност от 42 kW ( 57 к.с.) при 180 Nm от 0 tr/min.
Автономия 120 km
Максимална скорост - 110 км/час.
Ускорение от 0 до 400 метра: 24-26 сек. в зависимост от товара и от 0 до 1000 м .: 48-51 sec в зависимост от товара
Полезен товар - 565 кг.
Обем на товарния отсек – 3 куб.м.

Базовата версия е оборудвана с ABS, дясна странична неостъклена плъзгаща се врата. въздушна възглавница за водача, две задни симетрични остъклени врати, радиоподготовка с 2 тонколони. С тази електрическа трансформация не са съвместими опциите климатична инсталация и регулатор и ограничител на скоростта.

Peugeot E-City

Peugeot се завръща на пазара на велосипеди, представяйки първия си модел с електродвигател. Peugeot избра сътрудничеството с Ultra Motor, за да предложи на клиентите си технология на най-високо ниво. Съчетанието от безупречен дизайн и устойчивост е една от характеристиките на хибридния модел с литиево-йонна батерия 36V, която може да се сваля, и електромотор 250W, който осигурява до 75 км. автономия.

Трите режима на работа на електродвигателя и датчикът за въртящ момент, гарантират лесно използване, дори по най-стръмните пътища.

Предната и задната дискова спирачка, отделните автоматични светлини и окачването осигуряват комфорт и сигурност при всякакви обстоятелства.

 
Keywords:   106 peugeot, peugeot
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...