Първата продажба на 100% електрическия Peugeot iOn в България е вече факт

Main February 11, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1991 views | no comments

Източник: www.peugeot.bg

Вчера София Франс Ауто подписа с двама клиенти първите договори за продажба на 100% електрическия Peugeot iOn. Двете зелени компании са Societe Generale, финансиранa от SogeLease и медийна агенция Аргент.

И при двете фирми, основен мотив за закупуването на електрическия модел е идеята за природо-съобразна мобилност и ниски експлоатационни разходи на автомобила. Гордите собственици очакват с нетърпение доставката на двата Peugeot iOn, която ще се случи след само един месец.

Peugeot iOn

Световен лидер по брой продадени електрически автомобили с модела 106, Peugeot преминава в нов етап от своята цялостна стратегия за намаляване на вредните емисии, лансирайки iOn, първият електрически автомобил от ново поколение.

iOn е адресиран преди всичко към администрациите и фирмите, но и към частни лица.
Градският автомобил съчетава забележително съотношение вътрешни/външни размери, отлична маневреност, високо ниво на сигурност с комфорт и богато оборудване. Към тези качества се добавят предимствата на електрическата енергия, невероятната безшумност, липсата на вредни емисии и лекотата, с която iOn се управлява.

Ефективното управление на енергията на литиево-йонната батерия и оптимизираното й възстановяване, както при намаляване на скоростта, така и при спиране, позволяват постигане на автономия от 150 км в стандартен европейски цикъл на движение. В реални условия, това осигурява достатъчен пробег, тъй като 90% от пътуванията, които потребителите правят ежедневно са с дължина под 60 км.

Пълното зареждане на батерията се извършва за 6 часа в стандартен контакт, в домашната електрическа мрежа, а бързото презареждане, до 50% за 15 минути и до 80% за 30 минути, става чрез специално зарядно устройство. Предвид това, че в града и по периферните му пътища, колата е спряла през 90% от времето, времето за презареждане на iOn отговаря напълно на потребностите на автомобилистите.

Всички iOn разполагат с богато серийно оборудване: алуминиеви джанти, сервоволан, светлини за мъгла, автоматично включване на светлините, дневни светлини, централно заключване с дистанционно управление, борд компютър, климатик, радио CD съвместимо с МР3 и Bluetooth – с USB порт, електро управляеми стъкла, предни и задни, регулиране на седалката на водача във височина, регулиране на наклона на облегалките и сгъване на задните седалки.

Трите основни оборудвания, предлагани като опция или аксесоар са :
комплект зима", който включва отопляема седалка водач и отопляеми външни огледала за обратно виждане,
комплект за трансформация във вариант с две места и товарен обем от 1,3 м³,
мобилна система за навигация, която може да се използва и при други начини за придвижване (пеш, с велосипед...) и която се намира в арматурното табло.

iOn вече се гордее с три награди:
Grand Prix Auto Environnement 2010 на шестото връчване на наградата на MAAF Assurances*. Отличието на журито, съставено от журналисти, се дава на автомобилите и технологиите, които допринасят за опазване на околната среда.

Провинция Бавария учредява еСarTec Awards и Peugeot iOn печели в категория Електрически автомобили" в рамките на второто издание на международния салон еСarTec в Мюнхен. Журито е съставено от представители на TÜV, орган за контрол и нормализация, на ADAC, най-големият автомобилен клуб в Германия, и на германската асоциация Solare Mobilität.
"Златен волан", връчен от Аутобилд, за електрически автомобил.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...