Peugeot 3008 Hybrid4 идва с 200 конски сили

Main August 24, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1537 views | no comments


99 грама СО2 на километър

Peugeot разпространи първата официална информация за първия си пълен дизелов хибриден автомобил- 3008 Hybrid4. В специалната модификация са комбинирани доказаната висока ефективност на дизеловия задвижващ агрегат и нулевите вредни емисии на електрическия мотор.

Peugeot 3008 Hybrid4 разполага с двулитров дизелов двигател с максимална мощност от 163 конски сили и електромотор с още 37 конски сили. Максималният въртящ момент на ДВГ-то е 300 Нм (за предните колела), а този на електрическия мотор е 200 Нм (за задните колела).

Всички предимства на хибридната задвижваща система на четирите колела са комбинирани с наистина впечатляващи горивни и екологични резултати, които са факт не е и без помощта на второто поколение на автоматичната система Stop & Start, роботизираната шестстепенна предавателна кутия и системата за регенериране на енергия. Средният разход на гориво е 3.8 литра на 100 километра, а емисиите СО2 са едва 99 грама на километър.

Водачът на Peugeot 3008 Hybrid4 има възможност да избира между четири режима на работа на хибридната задвижваща система. Първият от тях е Auto, вторият е ZEV (Zero Emission Vehicle)- чист електрически, третият е 4WD (комбиниран), а последният е Sport.

Peugeot 3008 Hybrid4 ще се превърне в реалност на европейския пазар през пролетта на следващата година.


 
Keywords:   amp, peugeot, zero emission
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...