Peugeot 908 HY - Хибриден вариант на прототипа

Main September 14, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1151 views | no comments

За последния кръг от Европейските серии Льо Ман на Силвърстоун Peugeot подготвят нов 908 HY, което ще рече – хибридна версия на известния им прототип 908 HDi FAP, който именно направи битката в тазгодишното 24-те часа на Льо Ман толкова интересна. Всъщност другата година по време на известната надпревара може да бъде представен именно хибридният модел.

Под новата сребриста боя със сини светкавици има система KERS, 60-киловатов електрически мотор/генератор, десет литиево-йонни пакета с батерии, както и конвертор, който осигурява трансфера на енергия между батериите и мотора. Освен това има и V12 агрегат, като двата мотора могат да работят по отделно, а могат и заедно. От Peugeot казват, че електрическият мотор може да осигурява допълнителни 80 к.с. в избрани 20 секунди. Да не говорим, че хибридната система така или иначе спестява от разхода на гориво.

Тази година Peugeot се представиха дори по-добре от миналата година, но след края на надпреварата победители бяха отново Audi. От френския производител старателно работят върху това да спечелят надпреварата на Льо Ман. Именно тази еволюция на 908 HDi FAP може да помогне немският автомобилен производител най-накрая да загуби. Остава само да се надяваме, че хибридният модел ще бъде допуснат да се състезава, защото именно така надпреварата на Льо Ман ще стане по-интересна.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...