Peugeot възкресява GTI

Main October 28, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4260 views | no comments

Peugeot планира нов хечбек, вдъхновен от легендарния 205 GTI. Моделът ще носи инициалите RC и се очаква да се появи през 2012 г. Заради силната конкуренция от страна на Citroen DS3, компанията ще оборудва новия 208 с най-мощните си агрегати. Вариантите включват първо хечбек с три и пет врати, които ще се задвижват от 1,6-литров турбоагрегат с мощности от 154 и 204 к.с. Тази единица е разработена съвместно от PSA и BMW и вече се използва в Citroen DS3 и MINI Cooper.
Новото 208 GTI ще използва най-малката платформа на PSA. То ще предлага нов дизайн благодарение на новите решетка, преден сплитър и джанти. Отзад ще бъде монтиран нов спойлер от състезателните рали автомобили. Собственото му тегло ще е със 100 кг по-леко в сравнение с 207. Моделът ще предлага head-up дисплей и голям централен дисплей с достъп до интернет.
Peugeot ще представи в 208 и ново поколение високоефективни бензинови двигатели с обем 1,0 и 1,2 литра, които ще генерират мощност съответно 75 и 100 к.с. Предвидени са и малки дизелови агрегати e-HDi с мощност до 140 к.с.
Компактният хечбек ще е достъпен на европейския пазар от средата на следващата година, а спортната версия GTI ще се предлага от края на 2012 г.


 
Keywords:   bmw, citroen, hdi, mini cooper, peugeot, psa
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...