Peugeot стартира конкурс с награда ексклузивна фотосесия в Париж

Main May 19, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 11155 views | no comments

Днес стартира международната игра на Peugeot – “Покажи своя характер”, в която участниците трябва да публикуват на http://308character.peugeot.bg/
своя снимка и да опишат характера си с три прилагателни. Голямата награда е пътуване до Париж, където световноизвестният фоторгаф Xavier Lambours ще заснеме професионална фотосесия (27-29 юни).
Конкурсът ще протече на три етапа:
Гласуване за публикуваните снимки.
Селектиране на 308-те най-харесвани снимки.
Фотографът Xavier Lambours ще избере финални 28 участника, които ще отпътуват за Париж.
Организира се по повод лансирането на новия 308, който вече се продава и в България. Peugeot 308 е с нов дизайн, новаторската микро-хибридна технология e-HDi, оптимизиран разход и емисии от 98 г/км CO2. Трите силуета (Хечбек, СС и SW) се отличават с „по-технологична“ елегантност, изразена чрез светодиодите и светлинния водач на предните светлини.
Освен стремежа да остане лидер в областта на пътното поведение и удоволствието от управлението, Peugeot 308 си поставя целта да се превърне в еталон за екологичност. И така, след 508, и новият 308 лансира революционната микро-хибридна технология e-HDi, системата STOP & START от последно поколение с двигателя 1,6 HDi FAP 112 к.с. Euro 5. С този двигател от средното ниво на гамата, Peugeot предлага, за първи път, избор между механична пилотирана и механична скоростна кутия, за максимално удобство на управлението.
Допълвайки микро-хибридната технология, още много фактори, които влияят върху нивото на емисиите CO2, са оптимизирани : Маса намалена средно с по 25 кг на автомобил; лансиране на гуми с размер 16 цола с ултра ниско съпротивление при търкаляне; оптимизиране на двигателите последно поколение (VTi, THP, HDi Euro 5); Cx равен на 0,28 за версиите с нисък разход на гориво – Рекорд в сегмента
Разходът на гориво става еталон: 98 г/км CO2 за 308 хечбек 1,6 e-HDi FAP 112 к.с. МПСК6 – Рекорд в сегмента (в процес на хомологация, на разположение през лятото на 2011 – 104 г/км CO2 при лансирането); гамата двигатели, включваща 4 бензинови с мощност от 98 до 200 к.с. на изключителната версия GTi, и 4 дизелови - от 92 до 163 к.с., е оптимизирана, за да бъде още по-пълна и ефикасна от гледна точка на екологията. Версията от средно ниво, 308 хечбек 1,6 HDi FAP 92 к.с. с механична ск. кутия е позиционирана отлично, с емисии от едва 110 г/км CO2.
Новият 308 ще бъде представен за първи път пред публика на автосалона Женева 2011, а продажбите му в Европа ще започнат през април. Мисията му е да продължи успешната кариера на семейството 308, което има вече близо 900 000 продажби от лансирането си през септември 2007 досега.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...