Porsche Cayenne Turbo 2008

Reviews February 4, 2007 | AutoDrum.com A- A+ 3156 views | no comments

Четири години след неговият дебют на световния пазар, следващата генерация на Porsche Cayenne и неговите Turbo и S варианти ще бъде показани за първи път на Северно американското интернационално автошоу в Детройт. Триото на SUV-a, представляват смесица от атрактивен нов дизайн, подсилена производителност на двигателя и иновационни технологии за стабилност.

Новите Cayenne модели имат мощно и силно характерно присъствие, като промените по дизайна, значително подобряват аеродинамичната ефективност. Фаровете са нови, както като дизайн, така и в технологично отношение. Преработените предни въздушни колектори подобряват охлаждането, а оттам и работата на двигателя. Калниците са по-силно изразени, а отзад всеки Cayenne, сега включва задна престилка, оформена като дифузор и нов заден спойлер на покрива.

Като вече доказали се на челно място в своя клас по стабилност и контрол, новите Cayenne модели, могат да бъдат допълнително усилени, чрез новата система на Porsche за контрол на шасито (Porsche Dynamic Chassis Control). Активната система против преобръщане е възможно да бъде сложена на всички модели, като тя подобрява стабилността, пъргавината и комфорта по време на движение.

Производителността на новият Cayenne Turbo е впечатляваща, като конските сили са увеличени с 50 повече спрямо неговият предшественик. Новият 4.8 литров 8-цилиндров двигател, захранен от две турбини, генерира 500 к.с. и 700 Nm въртящ момент. Този Cayenne Turbo ускорява от 0-100 км/ч за 5,1сек и достига максимална скорост от над 270 км/ч.

Уроци от Porsche за клиентите

Всеки собственик на Cayenne ще получи подобаващо обучение за постигане на максималната ефективност от този SUV, както на асфалтиран път, така и при off-road ситуации. Наставленията ще бъдат давани от професионален консултант на Porsche, като това ще позволи на клиентите да научат нови техники на шофиране.

Система за проследяване на Porsche в Cayenne Turbo

Системата за проследяване (Porsche Vehicle Tracking System – VTS) бива стандартно екипирана във всички Cayenne Turbo и всички 911 модели през 2007 година. Новите Cayenne Turbo, също ще бъдат екипирани с VTS. Това е единствената система тествана и одобрена от инженерите на Porsche в центъра им за разработки в Германия. Одобрена по стандарт Thatcham Category 5, най-високият в Англия, системата включва дискретна джобен формат карта, която трябва да се носи, когато SUV-а е в движение. Ако той е в движение без картата в него или бива вдигната или покрита, проследяващата система моментално се включва, използвайки последната GPS технология и позволява да се проследи и локализира точното местонахождение на SUV-а. Системата е пригодена да може да бъде монтирана във всяко Porsche и може да бъде поръчана като екстра.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...