Porsche Macan с първи тест в Лос Анджелис

Main October 11, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 12695 views | no comments

След 3 години развитие, Porsche избра да проведе първия си тест на Macan в планините около Лос Анджелис. Това звучи логично, тъй като компанията е избрала именно Лос Анджелис за официалния дебют на новия си модел. С него автомобилният производител се надява да привлече нови почитатели на емблематичната марка. След като веднъж е станала символ на спортните автомобили, сега компанията планира да се утвърди и на масовия пазар, като марка, комбинираща изисканост, спортен дух и лукс.
Porche Macan ще използва платформа от VW, и по-точно от Audi Q5, така цената на SUV-а ще бъде значително по-достъпна. Моделът ще получи всички нововъведения и подобрения на марката, като система за задвижване на четирите колела, впечатляващ интериор и фантастичен двигател.
Инженерите на Porsche инсталират върху платформата на Audi Q5 собствена система за задвижване на четирите колела, използват въздушно окачване с електронен контрол на амортисьорите, както и диференциал с контролиращ блокаж на задния мост.
Върхът в гамата ще бъде Porsche Macan Turbo с 3,6-литров V6 турбо агрегат и 400 к.с., следван от Porsche Macan S с механичен компресор, 460 Нм и 335 к.с. и дизеловата алтернатива Porsche Macan Diesel S, задвижващ се от 3-литров агрегат с 580 Нм и 255 к.с. Всички ще се комбинират със стандартна 6-степенна механична трансмися или опционална 7-степенна автоматична с двоен съединител. Изглежда, че желаещите за 4-цилиндров двигател ще трябва да почакат малко по-дълго.
От гледна точка на дизайна предният капак е получил формата на мида, като по този начин предоставя оптимално количество въздух за двигателя. Macan е 70 мм по-дълъг, 44 мм по-широк и 29 мм по-нисък от Audi Q5.
За сравнение, големият брат на Macan – Cayenne, за миналата година постигна 77 822 продажби в цял свят. От Porsche силно се надяват новият SUV да продължи успеха на компанията.

 
Keywords:   Porsche
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...