Porsche Panamera S Hybrid „гори” 6,8 л на 100 км

Main February 16, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4392 views | no comments

Panamera S Hybrid отваря нова глава в историята на Porsche. Новата модификация на четиривратото Gran Turismo не жертва спортната динамика за сметка на екологията и разхода на гориво.
Версията S Hybrid комбинира средно 6,8 л/100 км с 159 г/км CO2, като постига рекордното съотношение от 2,39 к.с. на грам въглероден диоксид. От 0 до 100 км/ч хибридът ускорява за 6,0 секунди и развива максимална скорост 270 км/ч.
Гумите са специално разработени от Michelin, като имат по-нисък коефициент на съпротивление при движение.
Panamera S Hybrid може да се движи само на електрически режим около два километра със скорост до 85 км/ч. Хибридната система на Porsche е единствената в света, при която има т.нар. „плаваща” функция. С други думи, когато при движение не е необходима мощност от двигателя с вътрешно горене, системата го „гаси” и освобождава задвижването при скорост до 165 км/ч.
Porsche Panamera S Hybrid използва същото задвижване като при Cayenne S Hybrid, който вече съставлява една пета от продажбите Cayenne във Великобритания. Основното задвижване се осигурява от 3,0-литров V6 двигател с 333 к.с., подпомогнат от мощен 47 к.с. електромотор. И двата мотора са способни самостоятелно да задвижват Panamera или да работят комбинирано.
Електромоторът е свързан с никел-метал хидридни батерии. Скоростната кутия е 8-степенен Tiptronic S.
Стандартното оборудване на версията е изключително високо – активно въздушно окачване, иновативен дисплей, система за проследяване, кожен салон, би-ксенонови светлини, парктроник, навигационна система.
С въвеждането на хибридната версия гамата на Panamera се увеличи на шест модификации с възможност за задвижване на две или четири колела.
Цената на Panamera S Hybrid за Великобритания е 86 146 лири.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...