Porsche Performance Drive – състезание за скорост и икономия

Main July 25, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 8510 views | no comments

Състезание за скорост, икономия на гориво и точна преценка на времето за достигане от една точка до друга стартира тази седмица Porsche с Performance Drive. На Гран при пистата „Истанбул Парк" представители на пресата изпитаха възможностите на Porsche 911 Carrera S, новият Boxster и Panamera Diesel. Вчера обаче екипи от Украйна, Полша, Чехия, Швейцария, Унгария, Румъния, Турция и България се отправиха на състезание с Porsche Panamera Diesel с крайна дестинация Будапеща. Докато на пистата трите модела изгориха средно по 150 литра гориво само за ден по време на скоростните обиколки, целта на основното състезание е да се стигне с най-малко изразходвано количество дизел и стриктно спазване на часови контроли. Закъснение и предварително пристигане ще бъдат санкционирани с наказателни минути. Най-важният критерий за крайната оценка е средният разход. GT моделът е шампион в класа си с пробег от 1200 км с един резервоар, който е с обем 80 л. Правилата са прости - печели екипът, изразходвал най-малко в рамките на 1500 км с тежката 1880 кг кола. Разбира се, при подобни състезания икономията пада под заводски обявените данни. Средният разход на Panamera Diesel е 6,5 л/100 км, а в градските условия на космополитен като Истанбул автомобилът гори само 8,1 л/100 км. Така нищо чудно в края на състезанието някой от екипажите да бъде близко до покриването на цялата дистанция само с резервоар гориво.
От Porsche са изградили специален мини сайт за състезанието - http://performance-drive.porsche.com, на който може да се следи временното класиране на екипажите, моментната им позиция от транспондерите в автомобилите и средният им разход.
Засега в състезанието по икономично шофиране за етапа от Истанбул до Варна води отборът от Турция с резултат 5,75 л/100 км разход, следват Украйна с 5,83 л/100 км и Унгария с 6,00 л/100 км. Българският екипаж влиза в топ-десетката със среден разход 9,57 л/100 км.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...