Porsche купуват един Tesla - Проучват електрическата система

Main November 26, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1108 views | no comments

Изследването на продукцията на конкуренцията - дори до там, че да се купи продукт и да се анализира всяка една част от него – е стандартна практика дори в автомобилната индустрия, особено когато става дума за върха на модерните технологии. Затова и не е голяма изненада, че Porsche закупиха Tesla Roadster – като това е и допълнителна индикация, че показаният наскоро в концептуален вид eRuf 911 не е бил това, което се е очаквало от него.

Този ход също така индикира, че работата по литиево-йонните системи на Porsche продължава, но е в толкова ранен етап, че все още може да се повлияе положително от разучаването на системите на конкурентите. Това, което Porsche вероятно толкова искат да научат от Tesla, е начинът, по който са съумели да запазят достойна динамика при толкова тежки батерии.

eRuf 911, конструиран от Ruf и CalMotors бе показан през октомври и притежаваше изцяло електрическа литиево-йонна система за задвижване. Съответно бе ползвана каросерията на 991 911. Шестсстепенната ръчна трансмисия от стандартния модел бе запазена, но изглежда, че от Porsche не са останали доволни от динамиката. Никой не е споменавал какво точно не ги е удовлетворило, но вероятно представянето на електрически модел е било далеч от това на бензиновия вариант. Ускорението до 100 км/ч на eRuf отнема 7 секунди всъщност не е толкова лошо за един електрически автомобил, който тежи 1 900 кг. И все пак това е малко далеч от 5.8-те секунди на базовия Boxster.

Пакетирането на повече мощност, без да се увеличава сериозно масата, ще бъде предизвикателство – затова и без съмнение работата на Tesla в тази област ще се окаже безценна за инженерите от Цуфенхаузен.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...